טורטה תפוחי אדמה. צילום: ליאת נעמי שירית

טורטה תפוחי אדמה: איך לא הכרנו את המתכון המטריף הזה עד היום?

מי אמר שעוגה חייבת להיות מתוקה? קבלו עוגת שכבות תפוחי אדמה מלוחה ומ-ש-ג-ע-ת

טורטה בגרמנית (Torte) היא עוגה בעלת שכבות. אנחנו התרגלנו לקונספט של עוגה שהיא מתוקה ועשויה לרוב מקמח, אבל למה שלא נשתעשע עם הרעיון ונעשה עוגה עשויה משכבות תפוחי אדמה ונוטה למליחות?

מילה לפני: רוצים לטבען את המתכון? פשוט תחליפו את הפרמזן, השתמשו בתחליף או שתורידו אותו לגמרי.

עוגת תפוחי אדמה מלוחה. אושר,

טורטה תפוחי אדמה עם בלסמי וטימין

מצרכים:

  • כ-1 קילו תפוחי אדמה חתוכים דק (רצוי במנדולינה) - מומלץ להשתמש בזנים כמו ראטה, באטר, או זנים שמתאימים לאפייה
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי משובח
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • להגשה: פרמזן מגורר (אופציה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית מעוגלת עם ספריי שמן או שמן זית, מרפדים בנייר אפיה ומשמנים גם אותו.
  2. בקערה בינונית מערבבים יחד חומץ בלסמי, שמן זית ושיני שום כתושות, מוסיפים את הטימין והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. מתחילים לסדר את פרוסות תפוחי האדמה מסביב לתבנית בצורה של "רעפים" כשכל פרוסה מכסה קצת פרוסה אחרת (שימו לב לתמונה) - ככה בונים שכבה ראשונה.
  4. בעזרת מברשת מברישים מהחומץ-שמן זית את השכבה הראשונה. חוזרים על סדר הפעולות עד שמסיימים את כל תפוחי האדמה. בין שכבה לשכבה מברישים בנדיבות בחומץ-שמן זית. מהדקים בעדינות עם היד את השכבות אחת לשניה.
  5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים את התבנית לתנור למשך 50-60 דקות או עד שהטורטה רכה.
  6. מסירים את נייר האלומניום, מעבירים את התנור למצב של גריל ונותנים לטורטה מכת חום, מוסיפים פרמזן מגורר אם רוצים ומוציאים כשהקצוות קריספיים ושחומים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...