אורז אחד-אחד. צילום: ליאת נעמי שירית

חולמים על אורז מושלם שיוצא "אחד-אחד"? את הדרך הזאת עוד לא ניסיתם

ניסיתם פעם להכין אורז בתנור? קבלו את השיטה שלנו עם ארומה עדינה של קוקוס שהופכת מנה משעממת למנה עם טוויסט

רוצים אורז מעניין שיוצא אחד אחד? הגעתם למקום הנכון. אורז לבן בארומה עדינה של קוקוס, הופכת מנה משעממת למנה אחרת. אל דאגה, טעם הקוקוס לא משתלט על האורז אבל נותן לו טוויסט מעניין.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • הקפידו על הכמויות, היצמדו לזמנים, אל תדלגו על שלבים, כמו בכל מתכון פשוט, חשוב שתעקבו אחד לאחד כדי שתקבלו אחד לאחד.
  • תשתדלו שהסיר יהיה כבד והמכסה יאטום היטב את הסיר. חשוב שהחום ייאגר היטב ולא יברח. תשתדלו לבשל את האורז בסיר עם תחתית טפלון, כדי למנוע הידבקות.
  • רוצים להפוך את המתכון ליותר אקזוטי? קחו עלה קפיר ופוררו אותו באצבעות, זה יוסיף ארומה לאורז.
  • תוסיפו תבלינים שבא לכם - כורכום, ג'ינג'ר, בצל ירוק קצוץ, שום פרוס מטוגן , גזר מטוגן, שקדים קלויים.
אורז קוקוס בתנור, צילום: ליאת נעמי שירית

אורז קוקוס (בתנור)

מצרכים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי או יסמין (חשוב שהגרגר יהיה ארוך)
  • 1 פחית (400 מ”ל) קרם קוקוס (לא ממותק!)
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות סוכר (לא לדאוג - זה לא הופך את האורז למתוק)
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. שמים את האורז במסננת ושוטפים את האורז במים, עד שהמים הופכים להיות כמעט נקיים (זה אף פעם לא באמת צלול).
  2. בקערה בינונית משרים את האורז במים לפחות למשך חצי שעה עד שעה.
  3. בעזרת מסננת, מסננים את האורז מהמים, נותנים לאורז לנוח במסננת לפחות חמש דקות עד שטיפת הנוזלים האחרונה יצאה ממנו.
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  5. בסיר בינוני, על חום בינוני-גבוה, מביאים לרתיחה חלב קוקוס ומים, סוכר ומלח. מסירים מהאש ושופכים את כל האורז לתוכו. מערבבים היטב, מכסים במכסה ומכניסים את הסיר לתנור למשך 40 דקות.
  6. מוציאים את הסיר מהתנור ומשאירים סגור כ-15 דקות.
  7. פותחים את המכסה ועם מזלג מאווררים את האורז. אחד-אחד אני אומרת לכם. בדוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...