קל, פשוט וקייצי: מתכון לעגבניות ממולאות באורז וטונה בשמן זית עם צ’ילי חריף

בריאות וטעם בצלחת ביחד עם חלבונים ופחמימות יוצרים את המנה השלמה והאידיאלית, שמביאה למטבח ניחוח קיץ איטלקי

מתכון קייצי לעגבניות ממולאות באורז וטונה. צילום: יח"צ

הקיץ האיטלקי מגיע לצלחת הישראלית עם מנה קלילה, צבעונית, מלאת טעם ואופי: עגבניות ממולאות באורז וטונה פיקנטית בשמן זית, עם פלפל צ’ילי.

עגבניות ממולאות הן קלאסיקה ים תיכונית שתמיד כיף לאמץ, ועכשיו בגרסה עם טוויסט, עם טונה עסיסית בשמן זית עם צ׳ילי חריף. פשוט להכנה ומושלם לארוחה קייצית מרשימה, שמתאימה גם לאירוח.

בריאות בכל ביס. עגבניה, צילום: רפאל בן ארי

רכיבים (ל-4 מנות):
– 2 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית ופלפל צ’ילי חריף (65 גרם כל אחת)
– 8 עגבניות בשלות
– 200 גרם אורז
– 40 גרם גבינת פקורינו מגוררת
– שן שום אחת
– חופן עלי בזיליקום
– צרור פטרוזיליה
– מספר עלי נענע
– קורט אורגנו
– 40 גרם שמן זית כתית מעולה
– מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. חותכים את “המכסים” של העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את פנים העגבנייה וממליחים מעט. הופכים לניקוז נוזלים.
2. מבשלים את האורז עד לרמת אל דנטה ומסננים.
3. מטגנים חצי שן שום קצוצה עם שמן זית, מוסיפים את תוכן העגבניות הקצוץ ומבשלים מעט.
4. קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים למחבת ומתבלים.
5. מוסיפים את האורז והטונה, מערבבים, וממלאים את העגבניות.
6. מפזרים פקורינו מעל, סוגרים עם “המכסים”, מזליפים מעט שמן זית, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

הצעת הגשה: מגישים חם לצד סלט ירוק או יוגורט קר – ונהנים ממנה ים-תיכונית עשירה, צבעונית ומדויקת לעונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר