בימים שבין הבית למקלט אני מנסה למצוא רעיונות למאכלים שקל לי ופשוט להכין. כאלה שמבוססים על חומרי גלם זמינים ושאפשר יהיה לחמם וליהנות מהם גם במשך יומיים.
מקלובה כהלכתה דורשת טקסיות מסויימת ואקט ההפיכה של הסיר אוהב קהל, אך למי יש כח לטקסים ואת מי אארח בין אזעקה להתרעה?!
המקלובה של התקופה היא מקלובה למי שעיניו טרוטות, סבלנותו קצרה ורעבונו רב. היא אינה דורשת הרבה והיא מנחמת, משביעה וטעימה כל כך.
מקלובה לעצלנים
רשימת חומרים ל-6 מנות:
- 12 יחידות נתחי פרגית
- 2 כוסות אורז יסמין
- 4 כפות שמן זית
- 3 כוסות מים רותחים
ירקות:
- 2 יחידות בצל קלוף וחתוך לרצועות
- 1/2 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
- 1/8 כרוב לבן/ירוק חתוך לרצועות
תבלינים:
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה
- קורט כורכום
- 1 כף זרעי כוסברה כתושים
- 2 כפות פתיתי שום יבש
- 2 כפות בצל מיובש
להשחמה:
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות טריאקי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מחומם לחום של 180 מעלות.
- במחבת רחבה (כדאי כזאת שיש לה מכסה ומתאימה גם לתנור), מחממים את שמן הזית, מתבלים את נתחי הפרגית במלח ובפלפל ומשחימים את הנתחים מכל הכיוונים. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים את כל הירקות ומשחימים, מוסיפים לקראת הסוף את כל התבלינים ומערבבים יחדיו.
- מוסיפים למחבת את האורז ומערבבים יחדיו, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, משבצים את נתחי הפרגית על פני האורז.
- מביאים לסף רתיחה על הכיריים, מכסים במכסה סגור הרמטי ושולחים להמשך בישול בתנור, בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.
- מוציאים מהתנור, מסירים את המכסה. מחליפים פונקציית תנור לגריל עליון חזק.
- מערבבים סילאן וטריאקי ויוצקים על פני נתחי העוף בלבד. מחזירים את המחבת להשחמה בתנור למשך כמה דקות ספורות (משגיחים על מנת שלא יישרף). מפזרים עליי תבלין אם רוצים וזוללים חם.
