יותר שוות מחלה: לחמניות טחינה עשירות ועסיסיות

יש בהן ארומה ועסיסיות שלא תמצאו בלחמניה רגילה, והן לגמרי הולכות לככב על שולחן השבת שלכם

לחמניות טחינה. צילום: ליאת נעמי שירית

מה זה בעצם לחמניות טחינה? אלו לחמניות מועשרות בטחינה גולמית ויש בהן ארומה ועסיסיות שלא תמצאו בלחמניה רגילה. אני עיצבתי את הלחמניות בקשר שמונה אבל זה לגמרי נתון לשיקולכם מה בא לכם לעשות עם הלחמניה.

תארגנו מטבוחה, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אם אתם פותחים טחינה חדשה, אל תזרקו את השמן שלמעלה. במקום זאת, נערו היטב את קופסת הטחינה והשתמשו בהכל.
  • את הלחמניות ניתן להקפיא לאחר האפייה ולאחר שהן התקררו לחלוטין. שימו בשקית זיפלוק והכניסו למקפיא.
  • איך מטבענים את המתכון? מורידים את הביצה ומוסיפים עוד כף טחינה וכף שמן. אם צריך להוסיף מים, להוסיף כף כל פעם עד שמגיעים למרקם הנכון של הבצק. לציפוי אפשר לערבב 1 כפית קורנפלור, 1 כפית סילאן, קורט מלח ו-1 כף מים רותחים. למרוח שכבה דקה ולצפות בשומשום. אפשר גם להשתמש בחלב צמחי כמו חלב סויה לציפוי.
עסיסיות ומשגעות, צילום: ליאת נעמי שירית

לחמניות טחינה 

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לחם או קמח רגיל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 - 3/4 כוס מים חמימים (או לפי הצורך)
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות שמן זית או קנולה
  • 1/4 כוס טחינה גולמית

חומרים לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום, פרג

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את השמרים עם 1/2 כוס מים חמימים ומניחים בצד למספר דקות שהשמרים יתחילו לתסוס.
  2. בקערת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר והמלח, מערבבים היטב עם מטרפה (זה שובר את הגושים ומכניס אוויר לקמח) מחברים וו לישה ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים שמן וממשיכים ללוש, מוסיפים את הביצה וממשיכים ללוש, מוסיפים את הטחינה וממשיכים ללוש עד שכל החומרים התערבבו היטב.
  3. מוסיפים את המים עם שמרים בהדרגה. אם צריך להוסיף יותר מים מוסיפים כף כל פעם עד שהבצק שלנו אחיד ורך. לשים בערך 10 דקות.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים את כדור הבצק בשמן כך שיהיה מכוסה מכל צדדיו. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים בערך בגודל של 105-110 גרם כל חתיכה. יוצרים מכל חתיכה כדור, משמנים אותם מעט בספריי שמן, מכסים במגבת ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים בצד.
  7. יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה. יוצרים את הספרה 9 ומשחילים את הקצה האחר לתוך הלולאה של ה-9, כך שתיווצר מעין Q. את הלולאה הגדולה מסובבים סביב עצמה ככה שקיבלתם את הספרה 8. לבסוף, את הקצה הארוך שנוצר אנחנו משחילים לבורג. מניחים את הלחמניה בתבנית האפייה. חוזרים על התהליך עם שאר הכדורים.
  8. משמנים קלות את הלחמניות בספרי שמן, מכסים במגבת ונותנים להן תפיחה שניה של 20-25 דקות. מושחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים זרעי שומשום על הלחמניות.
  9. מכניסים את התבנית לתנור למשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע יפה ועמוק. מוציאים את הלחמניות מהתנור ונותנים להן להתקרר.
אופן הקיפול,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר