"עונת המלפפונים" - מונח שמקורו בתקשורת הספורט - היא תקופה שבה לא קורה הרבה. לרוב מדובר בחודשי הקיץ, כשהמערכת הפוליטית יוצאת לפגרה והתקשורת מחפשת נואשות אחר נושאים לדווח עליהם. בדרך כלל, כשאין מלחמה ברקע, זו תקופה של שקט יחסי ללא כותרות בוערות, ללא דרמות, ועם הרבה אוויר שממלא את חלל החדשות.
בעולם הספורט, ובמיוחד בכדורגל, עונת המלפפונים היא הזמן שבין סיום העונה לפתיחת העונה הבאה - תקופת הפגרה. אין משחקים, אין שערים מרהיבים, אין כרטיסים אדומים. במקום זאת, יש הרבה מאוד דיבורים. כלי התקשורת עוסקים בשמועות על העברות שחקנים, ברכילות על מאמנים ובתחזיות לעונה הקרובה. האוהדים, שכמהים לאקשן, מסתפקים בכותרות של "מקורבים מדווחים" ו"סוכנים מאשרים בעילום שם".
אבל אם בעולם "עונת המלפפונים" עדיין קיימת, אצלנו, מכורח הנסיבות, היא כמעט נעלמה. נדמה שכבר הרבה מאוד זמן אין לנו רגע שקט. הכותרות רודפות זו את זו בקצב מסחרר, אירועים דרמטיים מתחוללים על בסיס יומי, והחדשות לא נחות אפילו לרגע. במקום שקט, קיבלנו רעש מתמשך.
אני מאחל לכולנו, ומתפלל, שנקבל מחדש את "עונת המלפפונים". בינתיים, הנה כמה מתכונים שעושים בהם, במלפפונים, פלאים.
מלפפון מעושן על הגריל
המרכיבים:
- 1 חבילת מיני מלפפונים חצויים
- שמן זית
- מלח גס
- חופן עלי בזיליקום
- 1 גבעול בצל ירוק פרוס
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
- פלפל שחור גרוס
למטבל לאבנה:
- 3 כפות גדושות לאבנה
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
- מעט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את מרכיבי המטבל לתערובת חלקה וקרמית. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט חלב או יוגורט.
- מערבבים את המלפפונים עם שמן זית ומלח גס, וצולים על גריל לוהט למשך כמה שניות, עד שהם נצרבים ומתקבל טעם מעושן.
- מורחים את הלאבנה על צלחת שטוחה, מניחים מעל את המלפפונים הצרובים וביניהם מסדרים את עלי הבזיליקום, הבצל הירוק והפלפל החריף.
- מפזרים מעל מעט מלח, פלפל ושמן זית.
סלט מגוון מלפפונים
המרכיבים:
- 2 מלפפונים חתוכים גס
- 2 יחידות חרוש חתוכות גס
- 2 יחידות פקוס חתוכות גס
- 1 כפית חמשת התבלינים
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- 1 פחית פילה אנשובי (אפשר במקום פרגית צלויה קצוצה)
לאיולי:
- 3 חלמונים
- 1 כף שטוחה חרדל גרגירים
- 1 שן שום קלופה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 לימון סחוט
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
- מעט פלפל שחור טחון
לפוריקקה:
- 1 כוס אצות ואקאמה מטוגנות בשמן רותח
- 2 כפות שבבי בצל
- 2 כפות אורז תפוח
- 1 כפית אבקת שום מיובש
- 1 כף שומשום שחור
אופן ההכנה:
- מכינים את האיולי: מניחים בקערה את החלמונים, את החרדל ואת השום, וטוחנים באמצעות בלנדר מוט. מוסיפים לאט את השמנים. לאחר הטחינה, כשנוצר מרקם קרמי, מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הג'ינג'ר והפלפל, ומערבבים. מאחסנים במקרר.
- מכינים את הפוריקקה: מערבבים את כל מרכיבי הפוריקקה יחד לתערובת אחידה.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים עם האיולי. מפזרים מעל את הפוריקקה.
