קלה, מרשימה ומופחתת שומן: מתכון לעוגת גבינה אפויה של מיקי שמו

לפעמים הכי פשוט זה גם הכי טעים, בטח כשזה נוגע לעוגות גבינה, קבלו עוד מתכון מנצח לשבועות

טורט גבינה אפויה. צילום: דניאל לילה

כל כך אהבתם את המתכון לעוגת גבינה-בראוניז שפרסמנו כאן, שהיינו חייבים לשתף במתכון נוסף של השף קונדיטור מיקי שמו. הפעם הלכנו  עלעוד קלאסיקה אהובה, שמתאימה כמובן לחג השבועות, אך תתקבל באהבה גם בכל יום אחר בשנה. היתרון שלה היא שבניגוד לעוגת גבינה עם אחוזי שומן גבוהים, כאן נשתמש בגבינות רזות יחסית, ועדיין נקבל תוצאה נפלאה.

טיפ משמו לפני שמתחילים: חשוב שהגבינות יהיו בטמפרטורת החדר, הוציאו אותן מהמקרר לפני שאתם מתחילים באפייה ותנו להן להגיע לטמפרטורה הרצויה.

טורט גבינה אפויה, צילום: דניאל לילה

חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.

עוגת גבינה אפויה מופחתת שומן

רשימת חומרים לבסיס:
לתבנית קוטר 24

  • 1 ביצה מידה L
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 250 גרם (1 ו-3/4 כוס) קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 125 גרם חמאה

רשימת חומרים לתערובת הגבינה:

  • 5 ביצים מידה M
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 750 גרם גבינה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 15 גרם (1 כף) קורנפלור
  • 15 גרם (1 כף) קמח
  • קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור לחום 160 מעלות.
  2. במיקסר עם בוחש הגיטרה במהירות בינונית-איטית מקציפים את החמאה, הסוכר וקורט מלח למשך כ- 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצה.
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את ה"יבשים" עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4. מרדדים לעובי 5 מ"מ ומעבירים לתבנית קוטר (24) משומנת קלות, אופים למשך כ- 15 דקות בטמפרטורה של 155 מעלות ומצננים עד לשימוש.
  5. מכינים את תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  6. במיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים למשך כדקה, מוסיפים את הסוכר (100 גרם) בהדרגה ומקציפים לקצף תפוח ויציב. שימו לב שהקצפת החלבונים תהיה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
  7. בקערה נפרדת בעזרת מטרפה מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה. "מקפלים" את הקצף לתוך תערובת הגבינה.
  8. מרכיבים ואופים: שופכים את תערובת הגבינה לבסיס ומכניסים לתנור למשך 15 דקות, מוציאים את העוגה מן התנור ובעזרת סכין חלקה מפרידים את העוגה מן התבנית, מנמיכים את התנור לחום של 160 מעלות ומחזירים את העוגה לעוד כשעה אפייה, עד שהעוגה יציבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר