אייקונית, קלאסית, מנצחת: מתכון לעוגת גבינה-בראוניז של מיקי שמו

השילוב של הבראוניז המתוק עם הגבינה המעט חמצמצה הופך אותה לאחת העוגות הכי טעימות שאתם יכולים להכין לשבועות

עוגת גבינה בראוניז. צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה-שוקולד אפויה שהפכה לדומיננטית על מדפי הקונדיטוריה הישראלית בשנים האחרונות. השילוב של הבראוניז עם הגבינה הישראלית המעט חמצמצה הופך את העוגה לאחת הנמכרות ביותר.

חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.

שילוב מנצח,

עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניז ואגוזי מלך

החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

לתחתית בראוניז:

  • 200 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 2 ביצים במידה XL
  • 240 גרם סוכר (1 כוס + 2 כפות)
  • 140 גרם קמח מנופה (1 כוס)
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 75 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (2/3 כוס)

למלית גבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה רכה 5% או 9% שומן
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 1 ביצה במידה XL
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 שקית)
  • 75 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
  • 10 גרם סוכר וניל (1 שקית)

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את תחתית הבראוניז: ממיסים את החמאה ושני סוגי השוקולד בסיר כפול (בן מארי).
  2. במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה כ-5 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי המלך וממשיכים בפעולת המיקסר רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת קלות, ואופים בחום של 160 מעלות במשך 30 דקות.
  5. מכינים את מלית הגבינה: בקערת ערבול מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מרכיבים ואופים: לאחר שתחתית הבראוניז התקררה לגמרי, שופכים עליה את מלית הגבינה ואופים בחום של 150 מעלות במשך 20 דקות.
  7. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות במשך 35-30 דקות נוספות עד שהעוגה אינה רוטטת. מקררים את העוגה למשך לילה שלם או 6 שעות לפחות עד להתייצבות.
  8. מכינים את הציפוי: שוברים את שני סוגי השוקולד לחתיכות בקערה ובמקביל מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה. לאחר שהשמנת המתוקה רתחה, מסירים את הסיר מהאש ושופכים על גבי השוקולד שבקערה.
  9. ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה. מצפים את העוגה ומגישים.
  10. אפשר לקשט במעט אגוזים גרוסים או ברס (אגוזים קלויים גרוסים ומקורמלים).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר