סקונס הן לחמניות חמאה מפורסמות שמגיעות מהמטבח האנגלי-אירי, פשוטות מאוד, בסיסיות מאוד ומהירות הכנה. הסקונס לא דורשים מערוך או מיקסר או התפחות, משמע, כל אחד יכול לעשות אותם בתנאים לא תנאים. הם מחוספסים משהו, רסטיק סטייל, יענו כפריים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- סקונס הן סוג של הכלאה בין לחמניה לעוגה. אל תצפו לבצק אחיד ואלסטי, הוא גושי ונוקשה.
- הסוד הוא לגעת כמה שפחות בבצק. ככל שתתעסקו פחות בבצק, ככה תקבלו סקונס יותר אווריריים ונימוחים.
- אל תנסו לעשות אותם יפים. היופי הוא בחוסר המאמץ.
- אני עשיתי אותם גדולים. תחליטו מה הגודל שמתאים לכם.
- חשוב שהבצק יהיה קר לפני שהוא נכנס לתנור. אם צריך תנו לו מכת קור במקרר או בפריזר.
- חשוב לאכול אותם ביום האפייה, למחרת כבר "יייצא מהם כל האוויר" והם יהיו קשים ולא נעימים.
סקונס שלוש קומות עם ריבה
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כף אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (115 גרם) חמאה קרה מאד
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפיות תמצית וניל
- ריבת אוכמניות, או כל ריבה אחרת לטעמכם מאיכות טובה (תשתדלו שהיא תהיה "יבשה" עם כמה שפחות נוזלים)
- להברשה: ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- בעזרת פומפיה, מגרדים על החלק העבה שלה, את החמאה לתוך קערת היבשים. מערבבים את החמאה לתוך התערובת, וודאו שהחמאה עטופה היטב בקמח ונטמעה בתוכו.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים: הביצה, השמנת החמוצה, החלב, מיץ הלימון ותמצית הווניל. טורפים היטב.
- מוסיפים את החומרים הרטובים לקערת היבשים, בעזרת כף עץ מערבבים היטב.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים בידיים בצורה גסה עד שמקבלים כדור בצק. (זכרו לא ללוש יותר מדי את הבצק).
- עכשיו יש שתי שיטות.
- שיטה אחת: מחלקים את הבצק לשני חלקים, יוצרים שתי דסקיות. מורחים ריבה על אחת מהן ומכסים עם הדיסקית האחרת. מחלקים את הדיסקית הכפולה לשמונה חלקים ומעבירים לתבנית האפיה.
- שיטה נוספת - לסקונס יותר גדולים עם שלוש קומות: יוצרים דיסקית גדולה, מחלקים אותה לארבעה רבעים, מורחים ריבה על רבע אחד (השאירו שוליים קטנים). לוקחים רבע אחר, מכסים את הריבה ומורחים גם עליו ריבה. חוזרים על התהליך עד שנגמר לכם הבצק ונותרתם עם משולש של שלוש קומות וריבה. מחלקים את המשולש לשלושה או ארבעה חלקים שווים ומעבירים לתבנית האפייה.
- מברישים את הסקונס בביצה טרופהף מכניסים את התבנית למשך 20-22 דקות או עד שהמאפה משחים ומתייבש.
- מוציאים מהתנור ונותנים לסקונס להתקרר.
