אודה ואתוודה - הסלט הזה לא קונצזוס, בגלל הכוסברה הלא מתנצלת שבו. אתם יודעים שהוכח שאנשים ששונאים כוסברה הם כאלה שהגוף שלהם דוחה אותה? אם אתם מתעבים מאכלים עם כוסברה או חושבים שיש לה ריח של סבון, ככל הנראה הגֶנים שלכם אשמים בזה. אנשים שאינם סובלים כוסברה לא עושים את זה מתוך בחירה, אלא מסיבות גנטיות ‒ טעם הכוסברה וריחה מעורר בהם תחושות לא נעימות. המוטציות שהתגלו בגֵנים הקשורים לתחושת טעם מר ולאיתות כימי על כאב עשויות לגרום לתחושה כי לכוסברה טעם מר מאוד ולאי נוחות קשה מעצם החשיפה אליו.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אפשר להכין את הרוטב יום מראש. זה גם סלט שנשמר טוב ואפשר בקלות לאכול אותו יום-יומיים אחרי, הוא שומר על קראנצ'יות טובה.
- אם הרוטב סמיך לכם מידי, תוסיפו כף או שתיים של מים.
- רוצים להתפנפן? הוסיפו פרוסות שקדים קלויים.
- רוצים סלט חתוך דק דק? השתמשו במנדולינה.
סלט כרוב ירוק עם כוסברה וליים
מצרכים:
- 1 פלפל חלפניו ללא הגרעינים, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס מיונז
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 1 וחצי כפיות גרידת לימון (או ליים)
- 3 כפות או יותר מיץ ליים או לימון
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה
- 1 ראש כרוב קצוץ היטב
- 3-4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים היטב, החלק הלבן והירוק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה שמים את הפלפל חלפיניו, השום הכתוש, המיונז, השמנת החמוצה, גרידת ליים או לימון ומיץ ליים או לימון, מערבבים היטב.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הכרוב קצוץ והבצל ירוק ומערבבים את הירק עם הרוטב עד שהכל מצופה בו.
- מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומשפרים טעמים.
- מכניסים למקרר לפחות שעה. מגישים.
עוד מתכונים שאולי תאהבו:
- מתכון לסלט כורב וגזר ברוטב אסייתי עדין
- מתכון לסלט כרוב עם דובדבנים מסוכרים
- 6 מתכוני סלטים שמנצחים כל מנגל

