הקבב המושלם | צילום: אסף קרלה

פיצחנו את הסוד: המתכון לקבב המושלם

בתור ילד, כשכולם היו מתמלאים ב"על האש" של יום העצמאות מהסלטים, אני נשנשתי בשר ישירות מהגריל, השנה דאגתי לכם לגם וגם

אז אחרי שטיפלנו בנושא הסלטים הכי טובים ל"על האש", אפשר לעבור למנה העיקרית. 

כמה דגשים:

  • שיפודי מתכת עושים את ההבדל. הם שגורמים לחום להיכנס פנימה, אל תוך הקציצה
  • חשוב להשתמש בבשר טרי ולא לפחד מהרבה שומן.
קבב, כמה פשוט ככה טעים, צילום: אסף קרלה

קבב

המרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר טחון, טלה מעורב עם עגל
  • 2 פלפלי שושקה אדומים מתוקים
  • 2 בצלים לבנים
  • 2 כפות סומק אדום
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל

אופן ההכנה:

  1. על גריל צולים את הפלפלים והבצלים עד להשחמה, מקלפים וקוצצים דק־דק.
  2. בקערה מערבבים את כל המרכיבים - הבשר, הירקות והתבלינים - לתערובת אחידה. רצוי לתת לתערובת לנוח במקרר לפחות חצי שעה לפני יצירת הקציצות.
  3. מקבבים את התערובת על שיפודי ברזל. רצוי לבצע את הפעולה יום לפני כן ולהשאיר את הקבבים במקרר למשך הלילה.
  4. צולים את השיפודים על המנגל, למידת העשייה הרצויה. 
Load more...