חזרת זריזה
מילה לפני שמתחילים: זהירות על העיניים, החזרת נושכת. חשוב לגרוס או לטחון את השורש במקום שהוא מאוורר היטב. אחרת העיניים יצרבו והאף ידלוף.
מצרכים:
- 3 סלקים גדולים מבושלים וקלופים (אם אתם מחפשים קיצור דרך תשתמשו בסלקים בחבילת ואקום)
- 1 כוס של שורש חזרת (כ-120 גרם)
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- בקערת מעבד מזון שמים את שורש החזרת עם החומץ וטוחנים בפולסים קצרים. אנחנו רוצים להגיע למרקם של קיצוץ דק אבל לא פירה.
- מוסיפים את הסלקים ושמן הזית, וטוחנים שוב בפולסים קצרים.
- מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומיץ לימון, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים טעמים.
- את החזרת רצוי לשמור בקופסאות אחסון עם כמה שפחות אויר ובמקרר. רצוי להכין כמה שיותר סמוך למועד ההגשה.