זהירות, זה חריף: מתכון לחזרת זריזה

או שאוהבים אותה, או ששונאים אותה, אבל אי אפשר להיות אדישים אליה, ואף שולחן סדר לא שלם בלעדיה

חזרת. צילום: ליאת נעמי שירית

חזרת זריזה

מילה לפני שמתחילים: זהירות על העיניים, החזרת נושכת. חשוב לגרוס או לטחון את השורש במקום שהוא מאוורר היטב. אחרת העיניים יצרבו והאף ידלוף.

מצרכים:

  • 3 סלקים גדולים מבושלים וקלופים (אם אתם מחפשים קיצור דרך תשתמשו בסלקים בחבילת ואקום)
  • 1 כוס של שורש חזרת (כ-120 גרם) 
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון


אופן ההכנה:

  1. בקערת מעבד מזון שמים את שורש החזרת עם החומץ וטוחנים בפולסים קצרים. אנחנו רוצים להגיע למרקם של קיצוץ דק אבל לא פירה.
  2. מוסיפים את הסלקים ושמן הזית, וטוחנים שוב בפולסים קצרים.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומיץ לימון, מערבבים היטב, טועמים ומשפרים טעמים.
  4. את החזרת רצוי לשמור בקופסאות אחסון עם כמה שפחות אויר ובמקרר. רצוי להכין כמה שיותר סמוך למועד ההגשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר