זה הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות לעצמכם בבוקר

דייסת שיבולת שועל כבר נמצאה כבריאה במיוחד, אבל כשמחברים אליה זרעי צ'יה קורה קסם מיוחד

דייסת שיבולת שועל עם פודינג צ'יה. צילום: ליאת נעמי שיריית

אנשים נוטים שלא לדעת אבל שיבולת שועל היא נטולת גלוטן. הסיבה שמסמנים אותה כגלוטן, היא משום שבדרך כלל מגדלים שיבולת שועל ליד שדות חיטה. 

חוץ מזה, מחקר שפורסם לאחרונה קבע כי צריכה קבועה של שיבולת שועל יכולה לשפר את בריאות הלב, לשמור על רמות סוכר תקינות בדם, ואף לסייע במניעת מחלות כרוניות.

במתכון הזה חיברתי יחד שיבולת שועל וזרעי צ'יה, שניהם אגב גורם מסמיך בנוזלים. לא כולם חסידים של זרעי צ'יה אבל הם נחשבים ללהיט בריאותי ובצדק. אני אישית אוהבת את התוספת במרקם שזרעי צ'יה מעניקים. הם מסמיכים כל נוזל ביעילות ומעולים בקינוחים ושייקים.

אני אוהבת להכין את הדייסה הזאת לילה לפני, להכניס למקרר למשך לילה ובבוקר יש לי מנת בריאות לפתוח איתה את היום. ממליצה בחום להכפיל כמויות.

בריאות בצנצנת,

דייסת שיבולת שועל עם צ'יה וזעפרן

מצרכים:

  • 1 כוס שיבולת שועל, קוואקר עבה (לא טחונה)
  • 1 וחצי כוסות חלב מלא(3% ומעלה), אפשר להמיר בכל חלב טבעוני
  • 2 כפות סוכר, אפשר להמיר בדבש או סילאן
  • 2-3 כפות צ'יה
  • 1/4 כפית הל טחון או חוויאג' לקפה
  • קורט מלח
  • כמה חוטי זעפרן
  • להגשה: פיסטוקים קצוצים או כל אגוז אחר


אופן ההכנה:

  1. מחממים את החלב במיקרו אבל לא מביאים אותו לדרגת רתיחה, שיהיה חמים.
  2. מועכים עם האצבעות את חוטי הזעפרן ושמים אותם בחלב החמים. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב.
  4. שופכים את הבלילה לשתי צנצנות. מכסים במכסה ומכניסים למקרר, בין שעתיים ועד יומיים. אם פותחים את הצנצנת ומגלים שהשיבולת והצ'יה "שתו" את הנוזלים, מוסיפים מעט חלב ואפילו מים כדי להחזיר לדייסה את המרקם הנוזלי.
  5. קוצצים פיסטוקים, מפזרים בנדיבות - ובתיאבון.
בתיאבון, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר