סשימי טונה. צילום: איתיאל ציון

מנה להתענג עליה בקיץ: מתכון לסשימי טונה אדומה

השף מושיקו אברהם, שמוביל את מסעדת "אריא" בתל אביב, שיתף אותנו בגרסה שלו לצלחת דג נא שמעוררת את בלוטות הטעם • קליל, מרענן, טעים וקל להכנה - רק תוסיפו כוס יין או איזה קוקטייל ותשכחו לרגע מהמציאות

[object Object]

מתכון לסשימי טונה אדומה של השף מושיקו אברהם (אריא)

רכיבים:

  • 100 גרם טונה אדומה פרוסה לעובי חצי ס"מ

(לדג יש סיבים שנמשכים לאורכו, לכן נחתוך אותו נגד הכיוון שלהם ואף בצורה מעט אלכסונית כדי לפרק את מבנה הגידים. אפשר לבקש מחנות הדגים לבצע את החיתוך. להסבר על חיתוך דג לסשימי).

  • 2 כפות קרם פרש
  • 5 יח' תות עץ / דובדבנים טריים
  • 10 עלים גרגר נחלים / רוקט
  • 4 יח' שקד ירוק פרוס דק
  • 10 יח' שקד קלוי / מטוגן עם קליפה על מחבת
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1/2 כף מיץ לימון
  • מלח לפי טעם
  • 1 כפית רכז רימונים
את פרוסות הדג מתבלים במלח, צילום: איתיאל ציון

אופן ההכנה:

  1. בצלחת שטוחה מניחים את פרוסות הדג ומתבלים במלח ובכף שמן זית.
  2. את שאר המרכיבים מלבד הקרם פרש מניחים בקערה ומערבבים לסלט אביבי.
  3. מניחים מהסלט לצד פרוסות הדג.
  4. מוסיפים לצלחת את הקרם פרש ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו