המנה המפתיעה של קובי אדרי: כך תכינו רביולי אוזני המן בבית

בלוגר האוכל יצר לחג הפורים מנה צבעונית ולא שגרתית - ושיתף אותנו במתכון • "כל שנה אני מחפש דרכים להמציא את המאכל מחדש", הוא אומר • ונכון, זה מאתגר להכנה - אבל כנראה שגם לגמרי שווה את זה

רביולי בצורת אוזני המן. צילום: קובי אדרי

כוכב הרשת קובי אדרי הוא מהמתכונאים האהובים ביותר בישראל. עם כמעט 700 אלף עוקבים ברשתות החברתיות, הוא לא מפסיק אף פעם להפתיע במתכונים קלים להכנה שמעוררים תיאבון גדול, אותם הוא מגיש באופן ייחודי ומשעשע. השבוע אותנו אדרי במתכון לרביולי אוזני המן שהצליח להביא לנו הרבה שמחה בלב בימים שכולנו כל כך צריכים את זה.

"כל שנה אני מחפש דרכים להמציא את אוזן ההמן מחדש", אומר לנו אדרי כשאנחנו שואלים אותו איך נולד הרעיון לרביולי. "לחמה בעג'ין אוזני המן, עראייס אוזני המן, והשנה רביולי אוזן המן".

המנה המדוברת, צילום: קובי אדרי

בסרטון שפרסמת המלצת לגולשים לא להכין את המתכון. זה עד כדי כך מסובך לדעתך?

"לא, ממש לא. זה בדיוק כמו להכין רביולי רגיל. הסיבה שקראתי להם לא להכין היא כדי לייצר הפרעה שתייצר מעורבות ותגובות. אני כל יום ממציא את עצמי מחדש, וזו הייתה הדרך שלי לייצר את ההפרעה אצל הצופה. אני קורא מכאן כן להכין את זה!".

כמה זמן באמת לקח לך להכין את המנה?

"לקח לי כשעה ורבע להכין את כל המנה, ככה שזה אפשרי".

רביולי אוזני המן לפני ההכנה,

היו גולשים חרוצים שכבר הכינו ושיתפו אותך? קיבלת תגובות?

"עדיין לא שיתפו, זה בטח יקרה לקראת פורים, אבל מבחינת תגובות – הרבה אנשים אהבו ופרגנו, אמרו שזה שימח אותם".

רביולי אוזני המן צבעוני ברוטב חמאת עגבניות ופרמזן

רכיבים:

לבצק הפסטה:

• 300 גרם קמח 00 לפסטה

• 3 ביצים גודל L

• 1/4 כפית מלח

• 1 כף שמן זית

• צבע מאכל או אבקת צבע מאכל, בכל צבע שרוצים

למילוי:

• 2 כפות גבינת ריקוטה

• כף גבינת פטה מפוררת

• 2 כפות גבינת פרמזן

לרוטב:

• 50 גרם חמאה

• 1 כף שמן זית

• 3 שיני שום פרוסות

• 7 עגבניות שרי תמר שלמות

• צרור בזיליקום טרי

• פלפל שחור

• 1/2 כוס יין לבן

• 3 כפות גבינת פרמזן

• 1 כף מי פסטה

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Kobi Edri - קובי אדרי‎‏ (@‏‎edrikobi‎‏)‎‏

אופן ההכנה:

  1. על משטח שיש נקי מניחים את הקמח, יוצרים גומה בתוכו שאליה שוברים את הביצים בשלמותן.
  2. מוסיפים מלח ושמן זית, טורפים את הנוזלים ומתחילים לאסוף את הקמח מהשוליים כל פעם קצת ממנו, עד שמתקבל בצק פירורי.

  3. לשים עם הידיים עד שנוצר בצק אחיד, שאותו מחלקים לשלושה חלקים: חלק אחד גדול יותר שיישאר בצבע לבן, ושני חלקים נוספים קטנים שאליהם נוסיף את צבע המאכל ונמשיך ללוש עד לקבלת בצק בצבע אחיד.
  4. מכניסים את כל חלקי הבצק למקרר לשעה.
  5. מערבבים את חומרי המילוי ומעבירים לשק זילוף.
  6. מוציאים את הבצק המצונן ופותחים אותו בעזרת מכונת פסטה עד למספר 4.
  7. שמים בצד וחוזרים על הפעולה גם עם שאר חלקי הבצק הצבועים.
  8. את שתי יריעות הבצק הצבעוני חותכים לרצועות, אחת לעובי אטריית פטוציני והשנייה לעובי אטריית ספגטי. חותכים את יריעת הבצק הלבן הארוכה לשני חצאים. על החצי הראשון של יריעת הבצק הלבן מניחים את הרצועות הצבעוניות ומכסים אותן ביריעת בצק לבנה נוספת.
  9. מהדקים ומעבירים במכונת פסטה לרידוד עד לדרגה 5.
  10. קורצים עיגולים מהיריעה בעזרת רינג או כוס.
  11. במרכז כל עיגול בצק מניחים מילוי.
  12. בעזרת מים מרטיבים מעט את שולי העיגול, ומקפלים למשולש ליצירת אוזן המן. מהדקים היטב.
  13. במחבת מניחים שמן זית ומעט חמאה, מוסיפים את השום ומטגנים. מוסיפים עגבניות שרי, וממשיכים לערבב.
  14. מוסיפים יין לבן וברגע שהאלכוהול מתאדה מוסיפים בזיליקום וגבינת פרמזן ומכבים את האש.
  15. מוסיפים את יתרת החמאה. ניתן להוסיף כף ממי הפסטה.
  16. בסיר עם מים רותחים וכף מלח מבשלים את הרביולי 3 דקות.
  17. מעבירים לרוטב ומאחדים.
  18. מגישים עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר