15 דקות עבודה: מתכון לנודלס וייטנאמי עם שווארמה

הכינו את הצ'ופסטיקס - השפים שחף שבתאי (פופ אנד פופ) ובארי כהן (טאיזו) שיתפו אותנו במתכון למנה טעימה ופשוטה לעשייה, ששואבת השראה מהמטבח האסייתי בו הם עוסקים • את ארוחת הצהריים מהירת ההכנה הם יצרו כחלק מפרויקט מיוחד עם "ישראל היום" לאחר שחזרו עם פרוץ המלחמה להתנדב בקיבוץ עמיעד הצפוני שבו גדלו

נודלס ויאטנמי של שחף שבתאי ובארי כהן. צילום: אייל מרגולין - ג'יני

מתכון לנודלס וייטנמי שווארמה של שחף שבתאי ובארי כהן

רכיבים

  • חבילת אטריות אורז דקות
  • 3 ביצים קשות
  • חופן עלי נענע
  • חופן בצל ירוק
  • חצי קילו רצועות עוף דקות או שווארמה מוכנה
  • תיבול לעוף: כפית פפריקה, כפית ראס אל חנות, כפית גריל עוף (לא חובה) ומלח
  • 2 כפות שמן זית
בהשראת המטבח האסייתי, צילום: אייל מרגולין - ג'יני

לרוטב

  • חצי כוס מים
  • 5 כפות סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כף תבלין לשווארמה (פפריקה מעושנת, ראס אל חנות, כורכום, מעט כמון (לא חובה, מעט בהרט (לא חובה)
15 דקות הכנה,

אופן ההכנה

  1. מכינים ביצים קשות.
  2. מניחים בקערה את רצועות העוף, בוזקים את התבלינים ואת שמן הזית, ומערבבים היטב עם הידיים. (אין צורך בשלב זה במידה שמשתמשים בשווארמה מוכנה).
  3. במחבת רותחת מניחים את העוף ומקפיצים עד להשחמה.
  4. משרים את האטריות כשתי דקות במים רותחים ומסננים.
  5. מחלקים את האטריות לקערות.
  6. מסדרים מעל האטריות את השווארמה עם הביצה ועשבי התיבול.
  7. מרתיחים את חומרי הרוטב ביחד בסיר קטן ויוצקים מעל לכל קערה.

בתיאבון!

למתכונים נוספים מתוך הפרויקט:

מתכון שהילדים עפים עליו: קציצות עם במבה של שחף שבתאי ובארי כהן

מאפינס קוסקוס וגבינות לצד ירקות מבושלים: מתכון מפתיע של שחף שבתאי ובארי כהן

מנה שילדים פשוט אוהבים: מתכון לפתיתים רמזור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר