השף המוביל שחף שבתאי, ששירת כקצין יוצא שייטת 13 בצה"ל והשף בארי כהן _סו שף מסעדת טאיזו של יובל בן נריה) שמשרת בגדס"ר נחל במילואים, נסעו מיד עם תחילת המלחמה לקיבוץ עמיעד שבו גדלו כדי להתנדב בכיתת הכוננות, לשמור על היישוב ולסייע בחקלאות. בזמן הזה הם גם פיתחו עבור "ישראל היום" כמה מתכונים שמתאימים לתקופה. לפניכם מנה מזינה לילדים שמשלבת מאפינס מקוסקוס, קוטג' וגבינת פטה לצד צלחת ירקות יצירתית.
"פעם בקיבוץ היינו מכינים חלות קטנות בימי שישי בחוץ ומביאים הביתה להורים. למתכון שלהן היינו מוסיפים לפעמים קטניות ואוכלים עם קוטג'. הזיכרון הזה של פעם, נתן לנו את ההשראה למתכון הזה", , מספרים השפים שחף שבתאי שמוביל את מסעדת פופ אנד פופ ובארי כהן, סו שף בטאיזו של יובל בן נריה.
מתכון למאפינס קוסקוס ופטה עם צלחת ירקות מבושלים
רכיבים
למאפינס:
2 כוסות קוסקוס מושרה מוכן
חצי גביע קוטג'
2 ביצים
2 כפות קמח תופח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות מלח 2
1 כפית פלפל לבן
200 גרם פטה
5 כפות מים של גבינת פטה או בולגרית
לירקות -
2 זוקיני
רבע דלעת
חצי כוס תה (אפשר להכין כל תה שרוצים)
3 גזרים קטנים
1 כוס חומוס מוכן
4 שיני שום
שמן זית
עבור הגזר - חצי כפית מכל תבלין: כורכום, פפריקה, ראס אל חנות
מלח
ענף טימין
5 עלי נענע
אופן ההכנה
- טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים מלבד הפטה.
- ממלאים בתבניות של מאפינס ומכניסים לכל מאפינס חתיכת פטה באמצע.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
לירקות -
בכל ירק מטפלים בנפרד. שילוב מנת הירקות הזאת לצד המאפין הוא בהשראת מנת הקוסקוס המוכרת.
- חותכים את הדלעת לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ, שמים רבע כוס תה, 2 כפות שמן זית ומלח. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
- חותכים את הזוקיני לרבעים לאורך וצורבים במחבת עם מעט שמן זית וטימין בערך 2 דקות מכל צד, עד שמתקבל צבע יפה.
- את הגזר חותכים לפרוסות לאורכו. מניחים במחבת עם מעט שמן זית, בוזקים כורכום, פפריקה וראס אל חנות (כצי כפית מכל תבלין, ומקפיצים. שמים כמה כפות של מים עד לריכוך וכעבור 5 דקות זה מוכן.
- את החומוס המבושל מניחים במחבת עם מעט שמן זית. פורסים 4 שיני שום ומוסיפים, מוסיפים 4-5 עלי נענע.
- מניחים את הכל יחד בצלחת יפה ומגישים בטפמרטורת החדר.
מגישים לצד המאפינס.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
