מתכון לעוגיות ריקוטה רימון
רכיבים
לכ-30 עוגיות
1 ו-1/3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
50 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 ביצה גדולה
1 חלמון
1 קופסת ריקוטה טבעית
2 כפות מיץ לימון טרי
קליפת לימון אחד מגוררת
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה לקרם אחיד. מוסיפים מלח.
2. מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים לעבד לקבלת תערובת קרמית.
3. מוסיפים ריקוטה, מיץ לימון וגרידת לימון. מדי פעם מנקים את התערובת מדפנות המיקסר בעזרת לקקן על מנת ליצור תערובת אחידה.
4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים מעט, רק עד שהתערובת הומוגנית.
5. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
6. מחלקים את הבצק לכדורים, מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, עם מעט רווחים, משטחים מעט ואופים 12- 10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות באופן שווה ומרכזן יציב.
7. מפדרים באבקת סוכר לאחר האפייה.

