פילה מוסר ברוטב טחינה עמבה. צילום: גיל אבירם

מתכון מהיר הכנה: פילה מוסר ים ברוטב טחינה עמבה

ORGADO - מסעדת הביסטרו הכשרה שנפתחה לא מכבר בשוק מחנה יהודה בירושלים בהובלת השף קובי קחלון, שיתפה אותנו במתכון לפילה מוסר ים ברוטב טחינה ועמבה בטעמים ירושלמיים - מנה בפחות מ-15 דקות הכנה, שתהיה נהדרת לקראת הצום או אחריו

מתכון פילה מוסר ים ברוטב טחינה עמבה

רכיבים

2 פילה דג (כל פילה בערך במשקל של 200-250 גרם)

טיפול בפילה הדג:

1. יוצרים חריצים בצורת פסים על עור הדג לרוחב עם סכין חדה.
2. מפזרים מלח דק על העור בערך כחמש דקות לפני שמניחים במחבת. זה תורם ליצירת עור קריספי וטעים.


מרכיבים לרוטב לשתי מנות:

2 כפות שמן זית
5 כפות טחינה גולמית
1 כף עמבה
1 כף מיץ לימון
10 עגבניות שרי תמר חצויות
5 זיתי קלמטה חצויים
1 שום פרוס
רבע בצל סגול קצוץ
עירית / בצל ירוק
חצי כוס מים / ציר ירקות
מלח דק לפני הטעם

מנה נהדרת לפני או אחרי הצום, צילום: גיל אבירם

אופן ההכנה

מכינים את הדג:

מחממים מחבת על להבה בינונית וממתינים שתתחמם, מוסיפים שמן זית ומניחים את הדג עם הצד של העור מטה.

לוחצים על הדג למשך 5 שניות על מנת שלא יתקפל מעלה.

לוקחים כף ומוזגים את השמן החם מהמחבת על בשר הדג לקבלת בישול אחיד וטעים עד שהדג מוכן.


מכינים את הרוטב:

מניחים מחבת על להבה נמוכה, מוסיפים את השמן את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את עגבניות השרי והזיתים, וממשיכים לטגן מעט.

מוסיפים את העמבה והטחינה הגולמית, את ציר הירקות או המים לפי המרקם הרצוי הרוטב. מביאים לרתיחה ומוסיפים את המיץ לימון.

מערבבים טוב, מוסיפים את העירית או הבצל הירוק ומורידים מהאש.

מניחים את הדג עם הצד של הבשר מעל הרוטב.

מומלץ להגיש את הדג עם בייגלה ירושלמי ועלי זעתר בצד.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...