חג השבועות - חג שמבחינה קולינרית מושתת כולו על מוצרי חלב - קרב ובא, וכדי לתת מענה גם לטבעונים ולאלה מבינינו הרגישים ללקטוז, כיתתנו רגליים בחיפוש אחר עוגת גבינה טבעונית נחשקת.
לבסוף איתרנו אותה בפארק המדע ברחובות, במסעדת "ספרה" של השף בני מדר. "עוגת הגבינה שלנו היא אחד הקינוחים האהובים במסעדה", אומר מדר ומוסיף: "Sphera היא מסעדת שף כשרה. בשנים האחרונות המטבח הטבעוני התפתח מאוד והביא איתו פתרונות נהדרים שמשרתים גם מטבחים כשרים, הדבר הזה אפשר לנו להכין עוגת גבינה שלא נופלת מעוגות גבינה אחרות".
עוגת גבינה טבעונית של שף בני מדר, מסעדת Sphera
רכיבים
550 גרם גבינה טבעונית 20% משו משו / תנובה
170 גרם סוכר
100 מ"ל חלב שקדים
כפית תמצית וניל
400 מ"ל קצפת גלידן
200 מ"ל מים
10 גרם פודינג וניל
אופן ההכנה
שלב 1 –
הגבינה, הסוכר, חלב השקדים ותמצית הוניל במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
מצננים לפני הקיפול עם המסה השנייה.
שלב 2 – מקציפים את הקצפת, המים והפודינג כ-80% הקצפה עד לקבלת פסגות רכות.
מקפלים את שתי התערובות יחד ומוזגים לכוסות או תבניות סיליקון או בתבנית ומעבירים ללילה במקרר להתייצבות. ניתן להגיש עם חתיכות פרי טרי שאוהבים, ריבה או רוטב קולי.
