טורשי (טירשי), ירקות מוחמצים | צילום: ישראל היום

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לטורשי

אחד המאכלים הפופולריים במטבח הישראלי הוא מנת ירקות חמוצים שמזוהה עם המטבחים העיראקי והפרסי • לפניכם מתכון לטורשי בחמיצות עדינה

בפקקים, בתורים, כשרעבים - לפעמים אנחנו הישראלים מאוד מאוד חמוצים - ואולי זאת הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים לנשנש חמוצים? את הטורשי, מנת הירקות הכבושים הים תיכונית, שמזוהה בעיקר עם המטבחים העיראקי והפרסי, אפשר למצוא בארץ במסעדות, דוכני אוכל רחוב ובתים רבים. משום כך, הרי לפניכם מתכון מנצח לטורשי עם נגיסה בחמיצות עדינה.

מתכון לטורשי

רכיבים

ירקות: כרובית, כרוב, קולורבי, פלפלים צהובים, כתומים, אדומים, מלפפונים, לפת, גזר.
שיני שום מראש שום אחד
5 כוסות מים רותחים
2 כוסות חומץ 5%
שתי כפיות שטוחות סוכר חום
כף מלח
2 כפות כורכום
כף בהרט לטורשי

אופן ההכנה

מרתיחים 5 כוסות מים ושתי כוסות חומץ עם סוכר חום, מלח וכורכום.

כשהמים רותחים מוסיפים את כל הירקות למשך שתי דקות על אש גבוהה, מורידים את האש וממתינים שתי דקות נוספות, ומכבים את האש.

מטגנים מעט את השום במחבת עם קצת שמן זית, מוסיפים את הבהרט וממשיכים לטגן קלות. מוסיפים חצי סנטימטר מים רותחים לזמן קצר ושופכים על הירקות.

נותנים להכל להתקרר במשך לילה. לאחר מכן מצנצנים.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...