מאיר אדוני | צילום: כפיר זיו, איתיאל ציון

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לחומוס של מאיר אדוני

השף מאיר אדוני משתף את "ישראל היום" במתכון שלו לחומוס להכנה ביתית

המאכל המזין, המנחם והנגיש "חומוס" זכה למקום של כבוד במטבח הישראלי. בשנים האחרונות התגלגלה המנה ממסעדות פועלים וחומוסיות בלבד, גם אל מסעדות השף, שנותנות לו פרשנויות מודרניות. החומוס כל כך חשוב לישראלים, עד שהוא עומד לפעמים בעין הסערה בנושאים שונים - אנחנו יכולים להתווכח על מקור המאכל, על אופן הכנתו ואפילו על דרך אכילת המנה. אם בדוך ואם בסיבוב - ככל הנראה, שימוש בחומוס במזרח התיכון הוא קדום ביותר.

ישנן עדויות ממצרים העתיקה המלמדות שנעשה בו שימוש כבר באלף החמישית לפנה"ס. ואילו הסופר מאיר שלו סבר שחומוס הוזכר כבר בתנ"ך כאשר בועז מציע לרות המואביה במגילת רות: "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ".

לכבוד פרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", השף מאיר אדוני משתף את המתכון שלו לחומוס להכנה ביתית.

המתכון לחומוס גרגירים, טחינה ושמן כורכום

מרכיבים

√ 1 ק"ג גרגירי חומוס מזן הדס או בולגרי

√ 1 כפית מחוקה סודה לשתייה

√ 1 כפית מלח

√ 3/4 כוס טחינה גולמית

√ 1/2 כוס מנוזלי הבישול של החומוס

√ 1/2 כוס מים מינרליים

√ 4 כפות מיץ לימון

√ 1 שן שום קלופה

אופן הכנה

משרים את גרגירי החומוס ללילה בסיר עם הרבה מים והסודה לשתייה. לאחר ההשריה מניחים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה, תוך כדי הסרת הקצף שנוצר. לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כשעה. מדי פעם מוסיפים מים חמים. תוך כדי הבישול מוציאים את הקליפות שצפות. לאחר שעה מוסיפים את המלח, מבשלים כ־3 דקות ומורידים מהאש. מסננים את החומוס מהנוזלים (שומרים בצד 1/2 כוס מהנוזלים להמשך).

מניחים את החומוס ונוזלי הבישול ששמרנו במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים כ־5 דקות, או עד שמתקבל מרקם של משחה חלקה. שומרים את קרם החומוס בקערה ומכסים בניילון נצמד עד להגשה.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...