75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: סלט טאבולה של השף יוסי שטרית

השף יוסי שיטרית משתף את "ישראל היום" במתכון שלו לסלט טאבולה

סלט טאבולה של השף יוסי שטרית, צילומים: כפיר זיו, אסף קרלה

הטאבולה הוא סלט ים תיכוני שהומצא אצל השכנות שלנו, סוריה ולבנון. עם השנים הפך הסלט נפוץ בכל רחבי הארץ. משפחות רבות אימצו אותו לתפריט הקבוע שלהן ומקובל להגיש אותו במסעדות שונות ובאולמות אירועים.

מתכון לסלט טאבולה (בורגול) של השף יוסי שיטרית 

רכיבים

1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 חופן פיסטוק קלוי
1 חופן גרעיני רימון מיובשים (אם אין, להשתמש בטריים)
3 כפות בורגול דק שהושרו שעה במים קרים
1/2 לימון סחוט
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
5-6 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים יחד - ובתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר