לאבנה היא גבינה מזרח תיכונית שנפוצה מאוד גם בישראל, בין השאר, במטבח הדרוזי. את הלאבנה אפשר למצוא בכל בית ישראלי, אך היא מככבת בעשור האחרון גם במסעדות השף, בין השאר, בשילוב עם דגים וירקות.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום" נסיבה פאנדי־סמארה, שמכינה ארוחות מהמטבח הדרוזי, משתפת במתכון שלה ללאבנה.
מתכון של נסיבה פאנדי-סמארה ללאבנה
רכיבים
1.5 ליטר יוגורט עיזים
1 כפית גדושה של מלח
שקית בד
להגשה
שמן זית
נענע קצוצה
בצל ירוק קצוץ
זעתר
אופן ההכנה
בשקית בד שמים את היוגורט ואת המלח.
סוגרים את השקית ומניחים עליה משהו כבד ( למשל, בקבוק שמן 3 ליטר) כדי להוציא את הנוזלים.
שמים במקרר למשך 48 שעות.
לאחר 48 שעות מוסיפים מוסיפים לממרח: שמן זית, נענע, בצל ירוק וזעתר, ומגישים.
