קוסקוס חגיגי עם ירקות כתומים מזוגגים של פלורנס וקנין | צילום: ברוריה בת-אל בן זקן

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: קוסקוס של פלורנס וקנין

המתכונאית וכותבת הספר "לבשל את סיפור חיי" פלורנס וקנין משתפת את "ישראל היום" במתכון שלה לקוסקוס חגיגי עם ירקות כתומים מזוגגים

קוסקוס נחשב מאכל חגיגי בקרב יהודי צפון אפריקה - מלוב ועד תוניס. עם השנים חדרה המנה כמעט לכל בית ישראלי. היא הפכה נפוצה כל כך, שבין השאר, אפשר למצוא אותה היום גם במטבחים של מוסדות ציבור, בחדרי אוכל של בסיסי צה"ל, בקיבוצים, ובעצם בכל מקום.

הכנת קוסקוס, צילום: איתיאל ציון

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת פלורנס וקנין - כותבת ספר המתכונים "לבשל את סיפור חיי" בו היא חושפת את רזי המטבח המרוקאי - במתכון שלה לקוסקוס חגיגי עם ירקות כתומים מזוגגים.

מתכון לקוסקוס חגיגי עם ירקות כתומים מזוגגים

קוסקוס

רכיבים

1 קילו סולת
2 כוסות מים
1 כף מלח
½ כוס שמן
¼ כוס קמח

אופן ההכנה

לשפוך לתוך קערה גדולה ורחבה רבע מכמות הסולת ורבע כוס מים ולערבב בתנועה סיבובית עד להיווצרות גרגירים קטנים ועדינים.

להוסיף קמצוץ קמח אחד ושוב סולת ומים ולערבב.

לחזור שוב ושוב על הוספת קמח, סולת, מים - עד לסיום כל הסולת.

לסנן את כל הגרגירים במסננת קוסקוס גדולה.

להניח על הגז את סיר הקוסקוס ובו מים רותחים.

להכניס את הגרגירים למסננת של סיר הקוסקוס ולאדות במשך שעה.

לאחר שעה להעביר את הגרגירים לקערה ולשפוך מעליהם מיד שלוש כוסות מי ברז.

להוסיף שמן, מלח ופלפל ולפורר את הגרגירים.

לחלק את הכמות לשתיים ולהחזיר לאידוי נוסף. כל חלק - 40 דקות אידוי.

ירקות כתומים מזוגגים לקוסקוס החגיגי

רכיבים

1 קילו דלעת
1 דלורית גדולה
4 בטטות מתוקות
3 בצלים גדולים
1 כוס שמן
1 כפית קינמון
1 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
½ כוס סילאן
1 כוס מים חמים

אופן ההכנה

לחתוך את כל הירקות בחיתוך גס ולהכניס לסיר שטוח. לשפוך לסיר מים עד גובה הירקות, להוסיף סוכר ולבשל חצי שעה עד לריכוך הירקות. בעזרת כף מסננת להעביר את הירקות לתבנית פיירקס גדולה או לתבנית אמייל עם נייר אפייה.

במחבת עם שמן להזהיב בצל קצוץ. להוסיף לבצל סילאן, תבלינים וכוס מים חמים ולערבב היטב. לצקת את הבצלים על הירקות הכתומים ולהכניס לתנור בחום גבוה עד לשיזוף חום בהיר.

אפשר להוסיף פירות יבשים מעל.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...