פיתה היא מאכל מסורתי במטבח הים תיכוני. היה זה רק מתבקש שנאמץ אותה גם כאן בישראל כאחד המאכלים הנפוצים. את הפיתה אפשר למצוא במאפיות ומגוון דוכני אוכל רחוב בכל רחבי המדינה. אנחנו נוהגים לאכול אותה עם מאכלים שונים שעשו את המטבח הישראלי, כמו: חומוס, פלאפל, שווארמה ועוד.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, משתפת מימי נאמן שייך מרשת מאפה נאמן - עסק כחול לבן שקיים משנת 1944, במתכון שלה לפיתה.
מתכון לפיתה בדיוק כמו במאפייה של מימי נאמן שייך
רכיבים
3 וחצי כוסות קמח מנופה
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כוס ורבע מים פושרים
אופן ההכנה
מערבבים היטב את הקמח והמלח, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
במיקסר עם וו לישה נעבד את הבצק במהירות נמוכה ונוסיף את שמן הזית.
לאחר דקה נוסיף את המים ונמשיך ללוש במהירות נמוכה כ-10 דקות עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה.
מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים להתפחה במשך שעה.
מוציאים את הבצק, מחלקים לכדורים שווים.
מכסים את הכדורים בניילון ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
מחממים תנור במצב טורבו לחום של 250 מעלות.
על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הכדורים לעיגולים בעובי של חצי ס"מ ומשתדלים שהם יהיו זהים בגודלם.
מניחים על תבנית אפייה מקומחת ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
אופים כ-8 דק מכל צד עד שהן משחימות ומתנפחות.

