לחם מטוגן מחלת השבת | צילום: לירון אלמוג

75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לחם מטוגן פריך בחוץ ורך בפנים

את מאכל ארוחת הבוקר הפופולרי בצפון אמריקה, אירופה והונג קונג, אימצנו עם השנים גם אנחנו בישראל - והסיבה לכך היא, ככל הנראה, חלת השבת • אז קבלו מתכון ללחם מטוגן עם טוויסט ישראלי

אם מתוק או מלוח - את מנת הלחם המטוגן או בשמה הנוסף "פרנץ' טוסט" מכינים מלחם פרוס מטוגן בבלילת ביצים בווריאציות שונות. בבתים רבים בארץ הפכה המנה חלק מהתפריט השבועי, בין השאר, כדי לנצל את שאריות החלה שנותרו משבת. את המאכל אפשר להגיש, כאמור, בגרסה מלוחה, בגרסה מתוקה עם אבקת סוכר מעל, עם תוספות שונות מגוונות ולצד רטבים או מטבלים שונים, כמו: סירופ מייפל, ריבה ועוד ועוד.

לחם מטוגן הגרסה המתוקה, צילום: לירון אלמוג

מתכון בסיסי ללחם מטוגן פשוט - קרנצ'י בחוץ, רך בפנים וטעים במיוחד

רכיבים

6 פרוסות חלה בעובי של 2-4 ס"מ
3 ביצים
חצי כוס חלב
קורט מלח
כף חמאה

לחם מטוגן עם סלמון מעושן, צילום: לירון אלמוג

הוראות הכנה

מערבבים יחד את הביצים, החלב והמלח עד שנוצרת בלילה אחידה.

ממיסים חמאה במחבת ומחכים שתתחמם.

מניחים כל פרוסת חלה בבלילה למשך כדקה מכל צד (חשוב שפרוסת החלה כולה תהיה ספוגה בבלילה).

לאחר מכן מניחים במחבת. אם נוצר קול של צריבה בהנחת החלה במחבת, סימן שעשיתם זאת בזמן הנכון.

מטגנים את הפרוסה משני צדדיה עד לקבלת צבע זהוב, מניחים בצלחת ומגישים.

בתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו