זה נראה חו"ל - אבל זה אצלכם במטבח: מתכון לפסטה שחורה וכשרה

יום הפסטה הבינלאומי כבר כאן, ולרגל המאורע צירפנו לכם מתכון לא כל כך שגרתי מבית השף עמוס חיון (מסעדת רובידה, מזכרת בתיה) • לא תאמינו כמה זה פשוט

פסטה שחורה עם מוסר ים, צילום: אלון מסיקה

כמה אפשר לכתוב על פסטה? כמה אפשר לדבר עליה, בטח ובטח לאכול אותה? ובכן, התשובות הן הרבה – ובטח ובטח שלעולם לא יימאס לנו ממנה.

כבר מזמן שהמנה הזו הפכה למרכיב בסיסי במטבח הישראלי – וזו זכתה למיליון וריאציות ולאלפי מתכונים, שאיכשהו תמיד זה מצליח. אז לרגל יום הפסטה הבינלאומי שחל היום (שלישי), צירפנו מתכון של השף עמוס חיון ממסעדת "רובידה" שבמזכרת בתיה, שתזכיר לכם איך עושים פסטה כיפית, טעימה וקלה להכנה.

שף עמוס חיון, צילום: ערן לוי

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה לינגוויני שחור/רגיל
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות
  • שמן זית איכותי
  • 1 פלפל צ'ילי אדום ופרוס דק
  • מלח
  • בזיליקום
  • 2 יחידות פילה דג מוסר ים חתוך לקוביות גדולות
  • לימון
  • אספרגוס 

הוראות הכנה:

  1. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת.
  2. מוסיפים את קוביות מוסר הים וצורבים מכל הכיוונים.
  3. מוסיפים את הצ'ילי, בזיליקום ומלח.
  4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לרמת אל דנטה, מסננים ומוסיפים למחבת עם מעט מי פסטה.
  5. מערבבים בזהירות על מנת להטמיע את הרוטב בפסטה. היזהרו שלא לשבור את קוביות הדג.
  6. מתקנים טעמים.
  7. מוזגים לצלחת ומגרדים מעל מעט גרידת לימון.

(אפשר לחלוט אספרגוס ולהוסיף מעל המנה)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר