קטניות או לא להיות

זה הזמן לפצות את הגוף: 6 הקטניות הכי בריאות לאכילה

קטניות הן אחת הדרכים הפשוטות והזולות לשדרג את התפריט היומי • שילובן בכמה ארוחות בשבוע יכול לעשות שינוי אמיתי בתחושת האנרגיה, בבריאות ובשובע • שימו לב על אילו מהן תזונאיות ממליצות במיוחד

קטניות הן כבר מזמן לא רק תוספת לצלחת - אלא בסיס תזונתי חשוב ובריא. הן עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, תורמות לבריאות הלב, לאיזון רמות הסוכר ולתחושת שובע ממושכת. לפניכם שש קטניות, עליהן המלצו תזונאיות באתר של מרתה סטיוארט, שקל לשלב בתזונה היום-יומית ויועילו לכם במיוחד, בטח אחרי שמונת הימים האחרונים, מלאי הטיגונים.

שעועית שחורה, משתלבת נהדר, צילום: לירון אלמוג

שעועית שחורה

שעועית שחורה עשירה בחומצה פולית, החיונית לגדילה ולתיקון תאים, לייצור תאי דם אדומים ולתמיכה בתפקוד הקוגניטיבי. היא גם מקור מצוין לנוגדי חמצון מסוג פלבונואידים, שמפחיתים דלקת ושומרים על בריאות התאים. תכולת הסיבים הגבוהה מסייעת להאטת ספיגת הגלוקוז ובכך תורמת לאיזון סוכרת. בנוסף, שעועית שחורה תומכת בבריאות הלב ומסייעת להורדת כולסטרול LDL ("הרע") ולחץ הדם.

שעועית פינטו (מנומרת), צילום: באמצעות Chat GPT

שעועית פינטו (שעועית מנומרת)

כמו כל הקטניות, שעועית פינטו עשירה בסיבים ובפרה-ביוטיקה, התורמים לעיכול תקין. היא מסייעת גם לניהול משקל באמצעות הגברת תחושת השובע והפחתת צריכת קלוריות. היא מקור טוב לאשלגן, המסייע לאיזון נוזלים ולהפחתת לחץ דם, ועשירה בחומצה פולית – כ־74% מהקצובה היומית בכוס אחת.

שעועית לבנה, צילום: Getty Images

שעועית קנליני (שעועית לבנה)

שעועית קנליני, או שעועית לבנה, עשירה במיוחד בנחושת - כ־55% מהצריכה היומית בכוס אחת. הנחושת תומכת במערכת החיסון, ביצירת תאי דם אדומים, בספיגת ברזל ובהפקת דופמין - נוירוטרנסמיטר חשוב למצב הרוח. בנוסף, שעועית לבנה עשירה בברזל, המסייע במניעת אנמיה ובהעלאת רמות האנרגיה.

שעועית נייבי, צילום: באמצעות Chat GPT

שעועית נייבי (לבנה קטנה)

שעועית נייבי היא מקור מצוין לחומצה פולית ולוויטמין B1 (תיאמין), החשוב לייצור אנרגיה. היא גם עשירה במנגן, מינרל התורם לבריאות העצם, ריפוי פצעים ואיזון רמות הסוכר. לדברי קלינגר, היא מסייעת להפחתת הסיכון לתסמונת מטבולית באמצעות ויסות כולסטרול וסוכר בדם, ומכילה גם ברזל ופחמימות שמתעכלות לאט - לאנרגיה ממושכת.

פולי סויה, כן, גם אדממה נחשב, צילום: @valeria_aksakova / Freepik

פולי סויה

מחפשים חלבון? כוס פולי סויה מבושלים מכילה כ־29 גרם חלבון - הכי הרבה מבין הקטניות. בנוסף, פולי סויה מכילים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות, דבר ייחודי לחלבון מהצומח. הם גם תומכים בבריאות העצם בזכות תכולה גבוהה של איזופלבונים וסידן.

גרגרי חומוס, צילום: אסף קרלה

חומוס

חומוס מכיל פוליפנולים – נוגדי חמצון המסייעים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות. כוס חומוס מספקת כ-15 גרם חלבון ו-12 גרם סיבים תזונתיים. בנוסף, הוא מקור מצוין לחומצה פולית (כ-75% מהצריכה היומית) ולסידן, התורם לבריאות העצם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...