שוקולד מריר ידוע כמכיל נוגדי חמצון עוצמתיים שיכולים להפחית לחץ דם, לשפר את תפקוד המוח והמצב הנפשי ולהעניק השפעה אנטי-דלקתית. כעת, על פי מחקר חדש, ייתכן שהוא אף מאט את תהליך ההזדקנות.
המחקר, שפורסם בכתב העת Aging, התמקד בחומר כימי מן הצומח בשם תאוברומין (Theobromine), המצוי בכמות גבוהה בקקאו. התאוברומין שייך לקבוצת תרכובות הנקראת אלקלואידים, מאותה משפחה כימית כמו הקפאין.
כדי לבחון את הקשר האפשרי בין תאוברומין להזדקנות, ניתחו החוקרים נתונים משתי קבוצות גדולות ועצמאיות: קבוצת תאומות מבריטניה וקבוצה של גברים ונשים מגרמניה.
מהמשתתפים נלקחו דגימות דם לצורך מדידת רמות התאוברומין ותרכובות קרובות נוספות כמו קפאין, וכן נותח ה-DNA שלהם כדי לבחון “שעונים אפיגנטיים” -מדדים המסייעים לקבוע את הגיל הביולוגי של האדם, לעומת גילו הכרונולוגי.
החוקרים מצאו כי רמות גבוהות יותר של תאוברומין בדם היו קשורות באופן מובהק להזדקנות אפיגנטית איטית יותר. במילים פשוטות, אנשים עם רמות גבוהות יותר של החומר נראו צעירים יותר מבחינה ביולוגית מגילם בפועל.
עוד נמצא קשר משמעותי בין תאוברומין לבין טלומרים ארוכים יותר. הטלומרים הם מעין “כיפות הגנה” בקצות הכרומוזומים, הנוטות להתקצר עם הגיל - ולכן טלומרים ארוכים נחשבים בדרך כלל לסימן טוב לבריאות התאים.
עם זאת, החוקרים מסכמים כי נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין כיצד ולמה התאוברומין עשוי להאריך את משך הבריאות, ולכן הם עדיין לא ממליצים על תזונה המבוססת על שוקולד מריר. אך אם כבר בוחרים בפינוק מתוק, כדאי לבחור שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו (70% ומעלה). ככל שאחוז הקקאו גבוה יותר, כך יש בו יותר תאוברומין ופחות סוכר בדרך כלל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)