משנה חיים: מדענים גילו דבר מדהים על שוקולד מריר

מחקר חדש מצא כי ייתכן שהוא מאט את תהליך ההזדקנות - והוא אפילו בריא יותר משחשבו בעבר

שוקולד מריר. צילום: באמצעות Chat GPT

שוקולד מריר ידוע כמכיל נוגדי חמצון עוצמתיים שיכולים להפחית לחץ דם, לשפר את תפקוד המוח והמצב הנפשי ולהעניק השפעה אנטי-דלקתית. כעת, על פי מחקר חדש, ייתכן שהוא אף מאט את תהליך ההזדקנות.

המחקר, שפורסם בכתב העת Aging, התמקד בחומר כימי מן הצומח בשם תאוברומין (Theobromine), המצוי בכמות גבוהה בקקאו. התאוברומין שייך לקבוצת תרכובות הנקראת אלקלואידים, מאותה משפחה כימית כמו הקפאין.

שוקולד מריר. גם טעים, גם מאט הזדקנות, צילום: Getty Images

כדי לבחון את הקשר האפשרי בין תאוברומין להזדקנות, ניתחו החוקרים נתונים משתי קבוצות גדולות ועצמאיות: קבוצת תאומות מבריטניה וקבוצה של גברים ונשים מגרמניה.

מהמשתתפים נלקחו דגימות דם לצורך מדידת רמות התאוברומין ותרכובות קרובות נוספות כמו קפאין, וכן נותח ה-DNA שלהם כדי לבחון “שעונים אפיגנטיים” -מדדים המסייעים לקבוע את הגיל הביולוגי של האדם, לעומת גילו הכרונולוגי.

החוקרים מצאו כי רמות גבוהות יותר של תאוברומין בדם היו קשורות באופן מובהק להזדקנות אפיגנטית איטית יותר. במילים פשוטות, אנשים עם רמות גבוהות יותר של החומר נראו צעירים יותר מבחינה ביולוגית מגילם בפועל.

עוד נמצא קשר משמעותי בין תאוברומין לבין טלומרים ארוכים יותר. הטלומרים הם מעין “כיפות הגנה” בקצות הכרומוזומים, הנוטות להתקצר עם הגיל - ולכן טלומרים ארוכים נחשבים בדרך כלל לסימן טוב לבריאות התאים.

תמיד כדאי לבחור בשוקולד מריר המכיל יותר מ-70% מוצקי קקאו, צילום: Getty Images

עם זאת, החוקרים מסכמים כי נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין כיצד ולמה התאוברומין עשוי להאריך את משך הבריאות, ולכן הם עדיין לא ממליצים על תזונה המבוססת על שוקולד מריר. אך אם כבר בוחרים בפינוק מתוק, כדאי לבחור שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו (70% ומעלה). ככל שאחוז הקקאו גבוה יותר, כך יש בו יותר תאוברומין ופחות סוכר בדרך כלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר