גרעיני דלעת הם אחד החלקים המזינים ביותר בפרי - אך לעיתים קרובות הם מוצאים את דרכם לפח, אבל שפית אחת מעודדת את כולם לאמץ את הרכיב ש"פשוט חבל לזרוק".
לקראת עונת הדלעות, כדאי לזכור כי גרעיני הדלעת נזרקים לרוב עם השאריות - אך למעשה הם מהחלקים הטעימים והשימושיים ביותר בפרי. השפית סופי נהמד ממטבח Gousto מסבירה: "גרעיני דלעת הם כנראה החלק הכי ורסטילי בדלעת - אפשר להשתמש בהם באינספור דרכים. הם גם סופר-מזינים, ופשוט חבל לזרוק אותם. כל מה שצריך הוא לקלות אותם (אפשר גם באייר פרייר) במשך 10-15 דקות, כדי להוסיף קראנץ', טעם ובריאות כמעט לכל דבר - ממרקים וסלטים ועד קינוחים. זו אחת הדרכים הכי קלות להפיק יותר מהדלעת שלכם".
הגרעינים הקטנים האלו הם פצצות של בריאות.
מנה של 28 גרם בלבד מכילה כ-7 גרם חלבון - יותר מאגוזי מלך או פקאן - והופכת אותם למקור חלבון צמחי מצוין לצמחונים וטבעונים.
בנוסף, הם עשירים בשומנים בלתי רוויים, בעיקר באומגה 6 ובשומנים חד־בלתי רוויים, שיכולים לשפר את בריאות הלב ולסייע בהפחתת דלקות.
מלבד זאת, גרעיני הדלעת עמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון - מה שהופך אותם לאחד האוצרות התזונתיים הכי לא מוערכים של הטבע.
נהמד מוסיפה: "על ידי שמירה על הגרעינים, כל משק בית יכול לעזור בצמצום בזבוז מזון ולגלות מצרך חדש ובריא למטבח. מדובר בשינוי תפיסה - להבין שלא כל מה שאנחנו רגילים לזרוק באמת צריך להיזרק.
הגרעינים האלה יכולים להפוך לתוספת, לחטיף או אפילו לבסיס למתכון חדש לגמרי. זה אחד השינויים הקטנים שהכי משתלם לעשות - גם טעים וגם פשוט. כשמיליוני אנשים בוחרים לא לזרוק אותם, זה מצטבר להשפעה אמיתית - ומוכיח שגם שאריות קטנות יכולות לעשות שינוי גדול".
איך לשלב גרעיני דלעת בתפריט היומי שלכם:
- לקלות ולפזר - באייר פרייר או במחבת ל־10–15 דקות ולהוסיף קראנץ' למרקים או ירקות צלויים.
- סלטים וקערות דגנים - להוסיף למרקם וחלבון.
- תחליף לצנוברים בפסטו - לגרסה עשירה ובעלת טעם אגוזי.
- קערות יוגורט או שייקים - לפזר מעל לתוספת קראנץ'.
- אפייה - להוסיף ללחמים, מאפינס או חטיפי אנרגיה.
- ביסי אנרגיה - לערבב עם שיבולת שועל ודבש לחטיף קל.
- חטיף ללא אגוזים - מושלם לקופסאות אוכל של ילדים.
- חמאת גרעיני דלעת - לטחון לממרח עשיר בחלבון.
- ציפוי עוף או טופו - לכתוש ולהשתמש כציפוי קראנצ'י ובריא.
