הוויכוח הישן הזה על המקום הטוב ביותר לאחסון ביצים לא נגמר: חלק סבורים שהמקרר הוא הבחירה הנכונה, בעוד אחרים טוענים שדווקא אחסון בארון, במגירה או אפילו על משטח העבודה שומר על טריות הביצים לאורך זמן רב יותר.
אבל לפי מומחי מזון - יש צעד אחד קריטי שכדאי לבצע, והוא קשור במרכיב בסיסי שיש בכל מטבח. כשקונים ביצים, הן אינן נשמרות בקירור בסופרמרקט, ויש לכך סיבה טובה.
הביצים מוצגות על המדפים משום שאם רוכשים אותן כשהן קרות, השינוי בטמפרטורה - מהמקרר לעגלת הקניות - עלול לגרום לבעיות. כשמכניסים אותן חזרה למקרר בבית, נוצר עיבוי שמעודד צמיחה של חיידקים.
לפי מומחים בתחום המזון בחברת Modern Milkman, המקום האידיאלי לאחסן בו ביצים אחרי הקנייה הוא דווקא המקרר. במקרר, ביצים יכולות להישאר טריות במשך שלושה עד ארבעה שבועות לפני שהן מתחילות להתקלקל, כך לפי הדיווח ב-Daily Record.
המומחים הסבירו: "הדרך הטובה ביותר לשמור על ביצים טריות במיוחד היא לאחסן אותן במקרר בתוך האריזה המקורית שלהן. כך הן נשמרות בטמפרטורה אחידה, דבר שמונע קלקול ומאט את התרבות החיידקים".
"טמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס או פחות תבטיח שהביצים יישארו טריות וטעימות. שמירה עליהן באריזה המקורית גם מגינה על הנקבוביות של הקליפה מפני ריחות חזקים של מזונות אחרים במקרר".
שמירה על האריזה המקורית גם עוזרת לזכור את תאריך התפוגה. לפי המומחים, המקום האופטימלי הוא על אחד המדפים בתוך המקרר, ולא בדלת.
"למרות שרבים מעדיפים לשים את הביצים על דלת המקרר לנגישות קלה ומהירה, הטמפרטורה באזור הזה משתנה בכל פעם שפותחים את הדלת, וזה פוגע בטריות", ציינו.
אם הפרדתם בין חלמון לחלבון - גם אז ניתן לשמור על טריותם במקרר. את החלמון מומלץ לטרוף קלות, לשים בקופסה אטומה - והוא יחזיק עד שלושה ימים.
את החלבון כדאי לאחסן גם כן בקופסה או בשקית אטומה, והוא יחזיק במקרר עד יומיים. אפשר גם להקפיא חלבונים - עד שלושה חודשים, כל עוד לא הוקפאו בעבר.
באתר ה-MIRROR פורסם שהממשלה הבריטית מציינת כי: "ניתן לאכול ביצים גם יומיים אחרי תאריך ה’עדיף להשתמש לפני‘", אולם סוכנות התקנים הבריטית למזון (FSA) מזהירה מפני כך, וטוענת כי "לאחר תאריך זה גובר הסיכון להתפתחות חיידקים מזיקים בביצים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו