כל הירקות מועילים לגוף, אך עלי הירק המובחרים הם מרשימים במיוחד. הם עשירים בסיבים לתמיכה בעיכול, ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, וברזל לשמירה על דם בריא. חלקם אף מכילים סידן התורם לחיזוק העצמות - מינרל שמזוהה לרוב עם מוצרי חלב. מעבר לתכונות התזונתיות, עלי ירק מוסיפים טעם ומרקם למתכונים, והופכים את הארוחות הביתיות לדינמיות יותר. אז אילו עלי ירק כדאי לאכול וכיצד אפשר להשתמש בהם בצורה יצירתית? שימו לב לרשימה שגיבשו באתר של מרתה סטיוארט - ותתחילו ליישם.
רוקט
למנת ויטמינים ומינרלים חיוניים, רוקט הוא הבחירה המושלמת. עלי הירק עשירים בויטמין K, החשוב לקרישת הדם ולבריאות העצמות. הרוקט גם מכיל יותר ויטמין C, סידן וברזל בהשוואה לעלי ירק אחרים. ויטמין C תומך במערכת החיסון, בעוד שסידן וברזל מסייעים לשמירה על עצמות ודם בריאים.
תרד
תרד, אחד מעלי הירק העשירים ביותר בברזל, שווה מקום בתפריט. הברזל הוא חלק מההמוגלובין - החלבון בתאי הדם האדומים שמעביר חמצן מהריאות לשאר הגוף. הוא גם נמצא במיוגלובין, שמסייע לשרירים לאגור ולהשתמש בחמצן. בנוסף, התרד עשיר בויטמין K לקרישת דם נכונה ובויטמין A לחיזוק המערכת החיסונית.
עלי חרדל
הטעם העז של עלי החרדל תואם את הערך התזונתי שלהם. הם מכילים ויטמינים A, C ו-K, לצד סיבים ידידותיים למערכת העיכול. העלים גם מהווים מקור למינרלים חיוניים כמו סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן.
איך לאכול:
עלי חרדל חיים עלולים להיות מרירים, אך הבישול מרכך אותם. אפשר לשלב אותם עם עלים עדינים יותר כמו תרד או חסה, להכנת בסיס לסלט עשיר. ניתן להוסיף אותם למרקים או לתבשילים, כמו במטבח הדרומי בארצות הברית או במנות אסייתיות מוקפצות. אפשר גם לשלב אותם עם בשר ורימונים לארוחה עשירה בטעמים.
בוק צ’וי
מרכיב בסיסי במטבחים אסייתיים, בוק צ’וי הוא אחד מעלי הירק הטובים ביותר. הוא מספק ויטמין K לקרישת דם ולבריאות העצמות, ויטמין A לראייה ותמיכה במערכת החיסון. "הוא גם מכיל נוגדי חמצון שמפחיתים דלקת ומתח חמצוני בגוף," מוסיפה קליבלנד. בנוסף, בוק צ’וי מסייע לצריכת סיבים, התורמים לעיכול, לבריאות המעי ולשמירה על איזון רמות הסוכר בדם.
קייל
קייל מכיל יותר ויטמין K לעומת עלים אחרים, החשוב לקרישת דם ולבריאות העצמות. הירק הצלבני מכיל גם ויטמינים A, C ו-K וסידן מהצומח. בנוסף, קייל עשיר בנוגדי חמצון בשם גלוקוזינולטים, המסייעים במאבק במחלות.
סלק עלים
סלק עלים הוא ירק עשיר בויטמינים, מגנזיום וברזל. הוא מכיל גם ויטמינים A, C ו-K, ואילו סלק עלים אדום עם גבעולים אדומים ועלים ירוקים מכיל בטלאינים - נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי דלקתיות. הירק מסייע לחיזוק העצמות, הפחתת דלקת וניהול רמות סוכר בדם.
עלי קולרד
עלי קולרד (קולרד גרינס) שמוגשים לרוב מבושלים, הם מקור מצוין לחומצה פולית, סידן וסיבים. החומצה הפולית חיונית במיוחד לנשים בהיריון או המנסות להיכנס להריון, שכן היא תומכת בצמיחת תאים ובפיתוח צינור העצבים. כמו ירקות עלים רבים אחרים, קולרד גרינס עשירים גם בויטמין K.
עלי לפת
עלי הלפת מעט מרירים אך בעלי ערך תזונתי גבוה. הם עשירים בויטמינים A, C ו-K, סידן ונוגדי חמצון, כולל לוטאין וזאקסנטין, החשובים לבריאות העיניים.

