הצבע לא קובע, הריח דווקא כן: 5 טיפים לבחירת המנגו המושלם

הפרי המתוק והבשרני נחשב לא רק לפינוק אהוב, אלא גם לסמל של שפע • בפעם הבאה שתרצו לרכוש את "מלך הפירות" תצטרכו להשקיע כמה רגעים - אבל התוצאה תהיה שווה את זה • כך תעשו את זה נכון

מפעיל את כל החושים. מנגו. צילום: Getty Images

מנגו נחשב לאחד הפירות החשובים ביותר. יש מדינות (בעיקר במזרח) שמגדלות אותו יותר מכל פרי אחר, עם זנים עשירים ומגוונים שלכל אחד מהם טעם, מרקם וארומה ייחודיים. בהודו הוא אפילו מכונה "מלך הפירות". המתיקות, המרקם הבשרני והערך התזונתי שלו הופכים אותו לא רק לפינוק אהוב - אלא גם לסמל של שפע.

הצבע לא קובע, הריח דווקא כן: 5 טיפים לבחירת המנגו המושלם

בשביל לבחור את המנגו הכי טוב בחנות צריך קודם כל להכיר את הזנים השונים, להפעיל את החושים (להריח, לגעת), לא "ליפול" רק לצבע היפה של הפרי, וכמובן - לדעת איפה לקנות. ב-"timesofindia" מציעים חמישה טיפים לבחירת המנגו המושלם.

1. הכירו את הזנים השונים

החקלאות העולמית מציעה מגוון רחב של מנגואים, כשכל זן מתאפיין בטעם, ריח ומרקם משלו. יש לבחור את הזן המתאים ביותר, זאת כמובן בהתאם לשימוש: אכילה טרייה, מיץ או בישול. היכרות עם הזנים תאפשר בחירה טובה יותר והנאה מהמנגו המועדף עליכם. מומלץ להתייעץ עם המוכר לגבי זנים עונתיים או מקומיים, כדי לקבל את הפרי האיכותי ביותר.

לכל זן - טעם ושימוש משלו. מנגו, צילום: אורן בן חקון

2. הריח משחק תפקיד חשוב

ריח מתוק ופירותי באזור הגבעול מעיד שהמנגו בשל ומוכן לאכילה. שימו לב: אם אין כמעט ריח - ייתכן שהוא עדיין לא בשל, לעומת ריח חמוץ או מותסס שעלול לסמן קלקול או בשלות יתר. יש להתרחק ממנגואים עם ריח כימי, שכן ייתכן שנעשו בהם שימוש בחומרים מלאכותיים להבשלה. חוש הריח מהימן יותר מהמראה. נסו להריח את המנגו לפני הקנייה כדי להבטיח חוויית אכילה עסיסית וארומטית.

3. בדקו מגע ומרקם

כשמפעילים לחץ עדין, המנגו צריך להתרכך מעט - בדומה לאבוקדו בשל. זה סימן לכך שהוא עסיסי ומוכן לאכילה. מנגו קשה מדי עדיין לא בשל, ורך מדי הוא כמובן כבר בשל יתר על המידה. הקליפה צריכה להיות חלקה יחסית, כאשר פגמים קטנים הם תופעה טבעית. לעומת זאת, קמטים רבים או קצוות מקומטים מעידים על פרי ישן מדי ולא טרי. נקודות שחורות קטנות בדרך כלל אינן מזיקות.

צריך לבחור בהתאם לשימוש: אכילה, מיץ או בישול. מוחיטו מנגו בלק רום ג'ולפ, צילום: יהושע יוסף

4. הצבע לא קובע

צבע המנגו משתנה בין זנים שונים, ולכן אינו מדד אמין להבשלה. יש זנים שהופכים לצהובים-זהובים, אך זנים אחרים נותרים ירקרקים גם כשהם בשלים. יש לשים דגש רב יותר על מגע וריח. מנגו מבריק מדי עלול להיות לא בשל, לעומת זאת, מעט שרף ליד הגבעול הוא דווקא סימן טוב לעסיסיות. אל תתפתו לצבע בוהק בלבד: חשוב להכיר את סימני ההבשלה של כל זן.

5. הכל עניין של טיימינג

המנגו מתוק במיוחד כשהוא נרכש בעונתו הטבעית. מנגואים מחוץ לעונה עלולים להיות חסרי טעם או מטופלים בכימיקלים. מוכרים מקומיים אמינים יידעו למסור מידע על מקור הפרי, הזן, והאם עבר טיפול בחומרים. שימו לב: יש להימנע מפירות מבריקים במיוחד או כאלה עם ריח חריג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר