הנציבות האירופית אישרה את הטענה שצריכה של קיווי ירוק טרי מיטיבה עם הגוף, ואפשרה לשווק אותו ברחבי האיחוד האירופי תחת אמירה זו.
הנוסח החדש מאשר את קיומו של הקשר הסיבתי בין אכילת קיווי לתפקוד מעיים תקין, וקובע שאכילת קיווי ירוק מעלה את תדירות היציאות, כך דיווחו ב-VRT NWS. בכך הפך הקיווי הירוק לפרי הטרי הראשון באיחוד האירופי שזוכה להכרה כזו, לפי תקנה 1924/2006 של האיחוד האירופי.
עד כה, הוענקה הכרה כזו רק לחומרים מזינים בודדים, כגון סיבים תזונתיים, ויטמינים או מינרלים. העובדה שפרי טרי שלם זכה כעת באישור היא תקדימית, לפי דיווח De Tijd. ההשפעה שהוכרה עתה מתבססת על צריכה יומית של שני פירות קיווי ירוקים טריים, המספקים יחד לפחות 200 גרם ציפה.
תהליך האישור היה ממושך, ודרש ראיות מדעיות מחמירות. עם ההחלטה, תעשיית הקיווי תוכל לשווק באופן נמרץ יותר את היתרונות הבריאותיים של הפרי.
חשוב לציין כי פירות וירקות אחרים גם תורמים לבריאות מעיים טובה, ולמרות הראיות ליתרונות אפשריים נוספים של הקיווי, האישור החדש מתייחס רק לתכונות הקשורות להמרצת פעילות מעיים. מבקרי ההחלטה טוענים שיש להימנע מטענות מטעות ושיש להציגן בהקשר הרחב של תזונה מאוזנת, כך דיווח De Tijd.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
