אבטיח בשל ועסיסי הוא אחד מסמלי הקיץ האהובים ביותר, ואין ספק שהוא הכוכב הבלתי מעורער של העונה. אבל תמיד עולה השאלה - איך בעצם מאחסנים אבטיח? הוא גדול, תופס הרבה מקום על השיש או במקרר, ולא תמיד ברור מה הדרך הנכונה לשמור עליו. בין אם קניתם אבטיח ענק לחתוך לפלחים, מקלות או קוביות למסיבה בחוץ, או חתיכה קטנה לנשנוש - יש דרך נכונה לאחסן אותו כדי שיישאר טרי כמה שיותר זמן.
איך לאחסן אבטיח
הדבר הראשון שכדאי לדעת הוא שאבטיח הוא פרי לא־קלימקטרי - כלומר, הוא לא ממשיך להבשיל אחרי שנקטף. אבטיחים נקטפים (במקרה הטוב) בשיא הבשלות, ולכן בניגוד לפירות קלימקטריים כמו בננות או אבוקדו, שממשיכים להשתבח לפני שהם מתחילים להתקלקל – האבטיח מתחיל לאבד מטריותו כבר מהרגע שהוא מגיע למדפי החנות.
אז איך בכל זאת שומרים עליהם טריים כמה שיותר זמן? ליזבלה מצ’קו, טכנולוגית מזון בכירה סיפקה לאתר של מאתה סטיוארט כמה תשובות מעניינות.
אבטיח שלם
"ברגע שחותכים אבטיח, זמן המדף שלו משתנה לחלוטין” מסבירה מצ’קו. הקליפה של האבטיח משמשת כחומת הגנה שמונעת חשיפה לחמצן - שהוא זה שגורם בסופו של דבר לאבטיח להתקלקל.
במילים אחרות - השאירו את האבטיח שלם כמה שאפשר. אם אתם לא מתכוונים לאכול אותו מיד אחרי הקנייה, חכו עד סמוך לאכילה כדי לחתוך אותו.
אבטיח חתוך
ברגע שהקליפה נחתכת, הכללים משתנים. מצ’קו מסבירה שהחלק הפנימי של האבטיח הופך פגיע במיוחד לקלקול, בגלל תכולת המים הגבוהה שלו. לכן, ברגע שחותכים אבטיח - אפילו אם חותכים אותו רק לחצי כדי שיהיה נוח יותר - חשוב מאוד לאחסן אותו נכון.
כל אבטיח חתוך חייב להיות מכוסה ומאוחסן במקרר מיד, כדי לשמור על טריותו כמה שיותר זמן. זה קל כשמדובר בקוביות או בפלחים – אותם אפשר לשים בקופסאות אטומות. זה קצת יותר מאתגר עם חתיכות גדולות כמו חצי או רבע אבטיח, שבהן שטח החתך גדול. החדשות הטובות: מספיק לכסות רק את האזור החשוף ולא את כל הקליפה. ניילון נצמד הוא אופציה טובה בזכות ההצמדות ההדוקה שלו, עטיפות שעוות דבורים נותנות אפקט דומה, ואפילו כובע רחצה נקי יכול לעשות את העבודה במקרה חירום.
כמה זמן מחזיק אבטיח?
שלם: אבטיח שלם יכול להחזיק על השיש בטמפרטורת החדר שבוע עד שבועיים. אחסון במקרר - אם יש לכם מספיק מקום - יכול להאריך את חיי המדף שלו בעוד כשבועיים.
חתוך: צורת החיתוך תשפיע על משך הטריות. במקרר, אבטיח חתוך יחזיק בין שלושה לשבעה ימים. חתיכות גדולות יותר יחזיקו קרוב לשבעה ימים, בעוד שקוביות או פלחים יתחילו להראות סימני קלקול כבר אחרי שלושה ימים.
ההבדל טמון בקליפה
אם רוצים שהאבטיח יחזיק זמן רב יותר, כדאי להשאיר את הקליפה עליו גם אחרי החיתוך, ממליצה מצ’קו. “השארת הקליפה עוזרת להפחית את החשיפה של הפרי לאוויר ומשמשת כחומת מגן טבעית,” היא מסבירה. המשמעות היא שכדאי להשאיר את האבטיח בחצאים או ברבעים כמה שניתן - או להשאיר את הקליפה על פלחים שנחתכים לנשנוש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו