לעור, לדם, למערכת החיסון: 3 מיצים שיצילו אתכם הקיץ

כל לגימה מחזירה לגוף נוזלים חיוניים, מציפה אותו בוויטמינים, מינרלים, אנזימים חיים ונוגדי חמצון • לחזק את מערכת החיסון, לנקות רעלים ופשוט להרגיש קלילים ואנרגטיים • ההרבליטסית הקלינית יעל לב וגיל הררי - שף מלון "בריאה בגלבוע" מסבירים איך עושים את זה בקלות

מיצים טבעיים, חיוניים לכם. צילום: Chat GPT

הקיץ הישראלי החם, הוא הזדמנות נהדרת להתחיל שינוי בריאותי משמעותי.
במקום עוד משקה ממותק או מוגז, בוחרים בכוס מיץ טבעי, שנסחט במקום מפירות וירקות טריים, בשיטת הסחיטה האיטית המשמרת את כל הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון.

זה לא סתם משקה; זוהי הזנה אמיתית לגוף ולנפש. כל לגימה מרעננת, מחזירה לגוף את הנוזלים החיוניים שהוא מאבד בחום, ומציפה אותו בנדיבות בוויטמינים, מינרלים, אנזימים חיים ונוגדי חמצון שנשמרו במלואם. לחזק את מערכת החיסון, לנקות רעלים, ופשוט להרגיש קלילים, אנרגטיים ומלאי חיוניות.

תנו לעצמכם את המתנה של מיץ טבעי, ותגלו כמה פשוט וטעים יכול להיות שינוי שישפר את איכות חייכם באופן משמעותי.

מיץ ירוק של גיבורים, צילום: מיטל מושקה פז

מיץ ירוק של גיבורים

למה זה טוב? שילוב רכיבים עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, וכן בזכות יכולתם לשפר עיכול וספיגת ברזל בגוף.

מרכיבים:

  • 3 מלפפונים
  • 1 תפוח ירוק
  • 3 מקלות סלרי
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי
  • 1/2 שומר
  • 2-3 עלי חסה
  • חצי לימון עם הקליפה


האיכויות והחשיבות לגוף בקיץ: המיץ הירוק הזה מהווה מעיין נעורים נוזלי. הוא עשיר במיוחד בויטמין K, החיוני לקרישת דם תקינה ולבריאות העצם, ובויטמין C - נוגד חמצון רב עוצמה המגן על תאי העור מפני נזקי השמש (UV) ומחזק את המערכת החיסונית, שחשובה במיוחד בעונת המזגנים. האשלגן שבו, המצוי בשפע במלפפונים ובסלרי, חיוני לאיזון נוזלים ומלחים בגוף, מה שמסייע במניעת התייבשות ועוויתות שרירים בחום.

מעבר לכך, המיץ הירוק ידוע ביכולתו לשפר את העיכול ולתמוך בתהליכי ניקוי רעלים טבעיים של הגוף, במיוחד דרך הכבד, מה שמעניק תחושת קלילות ורעננות. הג'ינג'ר מוסיף נופך פיקנטי ותכונות אנטי-דלקתיות, ואילו הלימון משפר משמעותית את ספיגת הברזל מהירקות, חיוני למניעת עייפות ותשישות אופייניות לקיץ. זהו משקה מושלם לפתיחת יום, לפני אימון או כהפסקת רענון מזינה.

מיץ סגול של אמיצים, צילום: Chat GPT

מיץ סגול של אמיצים

עשיר בנוגדי חמצון וברזל, ובזכות יכולתו לשפר ניקוי כבד, זרימת דם וספיגת ברזל בגוף.

מרכיבים:

  • 2 סלקים
  • תפוח ירוק
  • חופן של עלי נענע
  • 2 מקלות סלרי
  • 1/2 לימון עם הקליפה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי

האיכויות והחשיבות לגוף בקיץ: הצבע הסגול העמוק של המיץ מסגיר את סודו - הוא עשיר בבטאלינים - נוגדי חמצון עוצמתיים במיוחד, המצויים בסלק. בטאלינים אלו נלחמים ברדיקלים חופשיים, מפחיתים דלקות ומסייעים בהגנה על תאי הגוף מפני נזקים סביבתיים, כולל אלו הנגרמים מחשיפה לשמש.

הסלק הוא גם מקור מצוין לברזל צמחי, שספיגתו משופרת פלאים בזכות הוויטמין C מהלימון והתפוח. זהו שילוב מנצח למניעת אנמיה ועייפות. אך אולי התכונה המרשימה ביותר של מיץ הסלק היא יכולתו לשפר את זרימת הדם. הסלק עשיר בניטראטים טבעיים שהופכים בגוף לחד תחמוצת החנקן, מרחיב כלי דם ומוריד לחץ דם. המשמעות היא שיפור בזרימת הדם, סיוע בקירור הגוף, ואף שיפור ביצועים ספורטיביים בימי הקיץ החמים. הוספת הנענע מעניקה רעננות נוספת וסיוע בעיכול.

מיץ כתום של מתוקים, צילום: מיטל פז מושקה

מיץ כתום של מתוקים

למה זה טוב? עשיר בבטא-קרוטן וויטמין C התורמים לראייה, לעור בריא ולחיזוק מערכת החיסון.

מרכיבים:

  • 3 גזרים
  • 1 בטטה
  • 1/2 כוס קוביות מלון כתום
  • חופן של עלי לאיזה
  • חצי לימון עם הקליפה

האיכויות והחשיבות לגוף בקיץ: המיץ הכתום הוא חגיגה של טעמים מתוקים ושל יתרונות בריאותיים, במיוחד עבור עורנו וראייתנו, החשופים יותר בקיץ. הוא עשיר באופן יוצא דופן בבטא-קרוטן, הפיגמנט הכתום שהגוף ממיר לויטמין A. ויטמין A חיוני לבריאות העיניים ולשמירה על ראייה חדה, וכן תורם רבות לבריאות העור, מסייע בשיקום נזקי שמש ומעניק לו גוון זוהר ובריא.

בנוסף, המיץ משופע בויטמין C מהמלון והלימון, אשר יחד עם הבטא-קרוטן, פועל כצמד נוגדי חמצון עוצמתיים המגנים על התאים ומחזקים את מערכת החיסון.

בקיץ, כאשר אנו נחשפים יותר למזהמים סביבתיים ולשינויי טמפרטורה (מזגן-חוץ), מערכת חיסון חזקה היא קריטית. האשלגן מהגזר והבטטה מסייע באיזון נוזלים, והבטטה מספקת גם פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת ללא נפילות סוכר. זהו משקה נהדר לכל המשפחה, המשלב טעם מתוק עם ערכים תזונתיים גבוהים.

הוראות הכנה למיצים:

  • טוחנים הכול יחד במסחטת מיצים (סחיטה איטית).
  • ניתן להכין כסמודי בבלנדר איכותי וחזק בתוספת מים וקרח, כך מקבלים גם הרבה סיבים מהירקות שנטחנים במלואם.

המתכונים בליווי של יעל לב הרבליסטית קלינית וגיל הררי - שף מלון "בריאה בגלבוע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר