אדום, צהוב או ירוק: איזה פלפל הכי בריא לכם?

הם מוסיפים צבע לכל סלט, אבל יש אחד שמכיל יותר ויטמין C, אחר שתורם לבריאות העיניים – ויש גם כזה שהוא פשוט הכי מתוק • אז במי כדאי לבחור?

הצבע של הפלפל לא רק משפיע על הטעם והמרקם. צילום: .

הם צבעוניים, קראנצ'ים, מתוקים או מרירים – אבל האם כל הפלפלים טובים לבריאות? התשובה מסקרנת: הצבע של הפלפל לא רק משפיע על הטעם והמרקם, אלא גם על ההרכב התזונתי שלו. כך תדעו מה יש בכל צבע – ומה כדאי להכניס לסלט הבא.

פלפלים ירוקים

הפלפל הירוק הוא השלב הראשון בתהליך ההבשלה. הוא נקטף לפני שהוא מספיק לפתח מתיקות, ולכן טעמו מריר יותר. מבחינה תזונתית, הוא מכיל פחות ויטמינים ונוגדי חמצון בהשוואה לצבעים הבשלים יותר. ועדיין – הוא מקור לא רע לסיבים תזונתיים ומוסיף קראנץ' נהדר לבישול.

הפלפל הירוק הוא השלב הראשון בתהליך ההבשלה, צילום: מידג'רני

פלפלים צהובים וכתומים

הפלפלים הצהובים והכתומים נמצאים בשלב ביניים – הם מתוקים יותר מהירוקים, אבל לא מתוקים כמו האדומים. הם עשירים בנוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין, התורמים לבריאות העיניים, וגם בבטא-קריפטוקסנטין, תרכובת שעשויה לחזק את מערכת החיסון. מי שמחפש איזון בטעם ובערך תזונתי – ימצא כאן בחירה מצוינת.

הם עשירים בנוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין, צילום: Gerardo-Giuseppe-Ramos-Granadaֹ640-ai / vecteezy

פלפלים אדומים

הפלפל האדום הוא הבשל ביותר, ולכן גם המתוק ביותר. הוא מכיל פי שניים ויותר ויטמין C לעומת הפלפל הירוק, כמות גבוהה של ויטמין A, וגם ליקופן – נוגד חמצון עוצמתי שקשור בהפחתת סיכון למחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן. בנוסף, הוא שומר על טריותו לאורך זמן רב יותר במקרר.

פלפלים אדומים, צילום: דודי ועקנין

אז האם כדאי לוותר על הירוקים? ממש לא. לכל פלפל יש יתרונות משלו, והדרך הכי חכמה – וגם הכי צבעונית – היא לשלב כמה סוגים יחד. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר