רגע לפני חג השבועות – החג שמזוהה עם גבינות, מאפים ומגוון עוגות גבינה עשירות – זה בדיוק הזמן לעצור ולחשוב: האם אפשר ליהנות מהמאכלים המסורתיים בלי לפגוע בבריאות ובמשקל? חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מסבירה שכן – ואפילו בקלות.
חוגגים שבועות עם עשרות מנות חגיגיות וטעימות - כל המתכונים הכי קלים וטעימים במקום אחד.
מוצרי חלב מהווים מקור חשוב לחלבון, סידן, מינרלים וויטמינים החיוניים לגופנו והם בהחלט יכולים להשתלב בתפריט יומי מאוזן. עם זאת, חשוב לא להסתנוור מהטעם של החג ולבחון היטב את אחוזי השומן המופיעים על גבי האריזות.
לדוגמא: גביע גבינה 5% שומן מכיל כ־12.5 גרם שומן, בעוד שבגביע של 3% שומן תמצאו רק 7.5 גרם. במבט ראשון מדובר בהפרש קטן, אך, לאורך זמן ובצריכה מצטברת – מדובר בשינוי מהותי שיכול להשפיע על הבריאות והמשקל.
עודף המשקל מצטבר לאורך השנים הרבה פעמים בגלל תוספות קטנות של קלוריות בחגים ואירועים ולאו דווקא בבת אחת.
שוק הגבינות בישראל מגוון ואיכותי והוא כולל שפע אפשרויות מופחתות שומן, המאפשרות לנו טעם מצוין ונוחות הכנה. כיום, קל למצוא גבינות רזות ממגוון סוגי חלב מהחי ומהצומח שמאפשרים ליהנות – גם מהטעם וגם במצפון.
גם בעוגת גבינה – אפשר אחרת
המתכון המבוקש ביותר בשבועות הוא מתכון של עוגת גבינה, אך היא לא חייבת להיות פצצת קלוריות. עם קצת מחשבה – ניתן להכין עוגת גבינה קלה, מופחתת סוכר ושומן ועדיין ליהנות מהמרקם והטעם הנפלאים.
מתכון לעוגת גבינה אפויה מופחת שומן של מיקי שמו
מה אפשר לעשות?
- תחתית: ותרו לגמרי על תחתית הביסקוויטים/הפירורים או השתמשו בשכבה דקה בלבד.
- שומן: ניתן להפחית או להחליף את השמנת ולבחור בגבינות 3% שומן במקום 5% ומעלה.
- סוכר: השתמשו בממתיקים טבעיים או מלאכותיים איכותיים וכך תחסכו מאות קלוריות למנה. אם לעוגה יש ציפוי של פירות ניתן אפילו לשקול להפחית את כמות הסוכר במתכון בגלל המתיקות שתגיע מהפרי.
עוגת גבינה רגילה עשויה להכיל כ־350 קלוריות ל־100 גרם. עוגת גבינה מופחתת סוכר ושומן יכולה להכיל רק 190 קלוריות – הפחתה של כ־45% (!) זהו פער עצום שניכר גם בגוף וגם בתחושת הסיפוק אחרי כל ביס.
מתכון לעוגת גבינה אפויה של חלי ממן
כ-10 מנות • תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
מצרכים:
- 500 גרם גבינה 5%
- חצי חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 2 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כף גרידת לימון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
- 5 חלבונים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד החלבונים והסוכר.
- מקציפים את החלבונים עם כף אבקת סוכר עד שנוצר קצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך הבלילה.
- מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את הבלילה.
- מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה, מלאה במים, שיגיעו עד חצי גובה תבנית העוגה (המים ייצרו סביבה לחה, וימנעו היווצרות בקעים בעוגה).
- אופים 15-10 דקות ב-220 מעלות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים כ- 45 דקות נוספות, עד שהעוגה מתייצבת, משחימה מעט וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. חשוב: יש להמתין כחצי שעה לאחר סיום האפייה ולא לפתוח את דלת התנור!
- מפזרים את יתר אבקת הסוכר על העוגה.
- שומקים במקרר.
