אגוזי מקדמיה הם קרמיים, חמאתיים ועשירים ברכיבים תזונתיים חיוניים. למרות שאנחנו פוגשים בהם בדרך כלל בעוגיות, לאגוז המקדמיה יש הרבה יותר מה להציע. האגוז המתוק מתאים למגוון מתכונים, מטארטים וסלטים ועד למנות בשר. באתר של מרתה סטיוארט חקרו את היתרונות של אגוז הפלא הזה וגילו דרכים חדשות ליהנות מהם.
היתרונות התזונתיים של אגוזי מקדמיה
אגוזי מקדמיה נחשבים למזון אנטי-דלקתי המציע יתרונות בריאותיים רבים:
- עשירים בנוגדי חמצון
אגוזי מקדמיה מכילים פלבונואידים וטוקוטריאנולים, תרכובות נוגדות חמצון חזקות הנלחמות ברדיקלים חופשיים - מולקולות מזיקות הגורמות לנזק תאים ודלקת כשהן נמצאות בכמויות גבוהות. - מלאים בשומנים בריאים
אגוזים אלה עשירים בשומנים חד-בלתי רוויים "טובים", המסייעים להפחית דלקות על ידי דיכוי חלבונים דלקתיים הנקראים ציטוקינים. זה חשוב כי דלקת עודפת וארוכת טווח עלולה לפגוע ב-DNA ולהגדיל את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן. - תכונות להורדת כולסטרול
השומנים החד-בלתי רוויים באגוזי מקדמיה הוכחו כמורידים רמות כולסטרול LDL ("הרע"), מה שיכול להפחית משמעותית את הסיכון למחלות לב. - תמיכה בבריאות המוח
המוח שלנו מורכב ברובו משומנים, לכן צריכת מזונות עשירים בשומנים בריאים - כמו השומנים החד-בלתי רוויים הנמצאים באגוזי מקדמיה - מסייעת לתמוך בתפקוד מוחי אופטימלי. בנוסף, הם מכילים ויטמין E, רכיב תזונה חיוני העשוי להאט או למנוע מצבים נוירודגנרטיביים במוח, כולל מחלת אלצהיימר. - יתרונות לבריאות המעיים
אגוזי מקדמיה הם מקור טוב לסיבים מסיסים, המשמשים כפרוביוטיקה לחיידקי המעיים. משמעות הדבר היא שהם מסייעים להזין את החיידקים המועילים במעיים, מסייעים להם לשגשג ותומכים בבריאות מערכת העיכול הכללית. - פרופיל תזונתי
אגוזי מקדמיה הם גם מקורות טובים ל:- מנגן
- תיאמין (ויטמין B1)
- נחושת
- מגנזיום
- ברזל
- זרחן
- אבץ
דרכים טעימות להשתמש באגוזי מקדמיה
אגוזי מקדמיה הם רב-תכליתיים וניתן ליהנות מהם בדרכים רבות:
במנות מתוקות
- עוגיות שוקולד לבן ומקדמיה קלאסיות: השילוב המועדף המשלב את האגוזים הקרמיים עם שוקולד לבן מתוק.
- טארטים ופאי: שימוש כבסיס או כמילוי לקינוחים.
- גרנולה: הוספת מקדמיה קצוצה לגרנולה ביתית לקראנץ' וערכים תזונתיים נוספים.
- לחמים מהירים: שילוב בלחם בננות, לחם קישואים או לחמים מהירים אחרים.
- קליפות שוקולד: פיזור על שוקולד מומס עם פירות יבשים לממתק פשוט.
- תוספת לגלידה: מקדמיה קצוצה וקלויה קלות מהווה תוספת טעימה לגלידה.
במנות מלוחות:
- תוספת לסלט: הוספת קראנץ' ותזונה לסלטים ירוקים.
- ציפוי: יצירת ציפוי מקדמיה לדגים, עוף או טופו.
- פסטו: ערבוב עם בזיליקום, שמן זית, שום ופרמזן לטוויסט ייחודי על פסטו מסורתי.
- מרקים: שימוש כקישוט למרקים קרמיים או טחינה למרקים לתוספת של עושר ומרקם.
- מוקפצים: הוספה למנות אסיאתיות ליצירת עושר מרקמים.
- מילוי: שילוב במילוי לעוף או ירקות.
כתחליף למוצרי חלב
- חלב מקדמיה: ערבוב עם מים וסינון לחלב טבעוני עשיר.
- גבינה טבעונית: יצירת תחליפי גבינה על בסיס צמחי עם מקדמיה.
- תחליף שמנת: טחינת מקדמיה מושרה לתחליף שמנת במרקים ורטבים.
שמן אגוזי מקדמיה
שמן אגוזי מקדמיה הוא תחליף בריא ללב לשמן צמחי או שמן קנולה. בניגוד לרוב השמנים הצמחיים העשירים בחומצות שומן אומגה-6 שעלולות לעודד דלקת, לשמן אגוזי מקדמיה יש אחד מהאחוזים הגבוהים ביותר של שומנים חד-בלתי רוויים בין שמני הבישול, מה שמעניק לו פרופיל חומצות שומן מועדף.
אפשר להשתמש בו עבור רטבים לסלט (יש לו טעם חמאתי קל), טיגון קל בחום בינוני, אפייה ובטפטוף על מנות מוגמרות.
טיפים לקנייה ואחסון של אגוזי מקדמיה
- קנו בכמויות קטנות: בשל תכולת השומן הגבוהה שלהם, אגוזי מקדמיה יכולים להתעפש אם הם מאוחסנים באופן לא נכון לתקופות ארוכות.
- חפשו אריזות וואקום: אלה עוזרות לשמור על טריות.
- אחסנו במיכל אטום לאוויר: שמרו במקום קריר וחשוך לעד חודשיים.
- שמרו במקרר או הקפיאו לאחסון ארוך יותר: האריכו את חיי המדף ל-4-6 חודשים במקרר או עד שנה במקפיא.
- בדקו לפני השימוש: זרקו כל אגוז שריחו רע או נראה עבש.
אגוזי מקדמיה עשויים להיות אחד האגוזים היקרים ביותר בשוק, אך פרופיל הטעם הייחודי שלהם והיתרונות הבריאותיים המרשימים הופכים אותם לשווים את ההשקעה. על ידי שילוב האגוזים העשירים בנוטריינטים האלה בתזונה שלכם במגוון דרכים, תוכלו ליהנות מהטעם הטעים שלהם תוך תמיכה בלב, במוח ובבריאות הכללית שלכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו