זיתים שחורים. צילום: דודי ועקנין

כמה זיתים ואיזה צריך סוג לאכול כדי להיראות צעירים יותר?

שכחו מקרמים יקרים ותוספי תזונה, כלי רב עוצמה נגד הזדקנות, ולא רק, כנראה יושב בצנצנת במזווה שלכם, אז כמה צריך לאכול?

הם עשירים בנוגדי חמצון, שומנים בריאים, סיבים ומינרלים, והם היו מרכיב בסיסי בכל הקשור לבריאות ויופי מאז תקופת היוונים העתיקים ובעבור נשים מדור X ודור המילניום, יש לו יתרון נוסף -  הוא עשוי לעזור להקל על תסמינים הקשורים לגיל המעבר.

כן, הם אולי קטנים, אבל זיתים הם לא פחות ממעצמות תזונתיות.

הזיתים, הגדלים על עצים שמקורם באגן הים התיכון, אסיה ואפריקה, בעלי צבע המשתנה בהתאם למועד הקטיף שלהם; זיתים ירוקים נקטפים בדרך כלל לפני שהם בשלים לחלוטין, בעוד זיתים שחורים נשארים להבשיל לחלוטין על העץ. לפי BBC Good Food. זמן ההבשלה המוארך הזה הוא מה שנותן לזיתים השחורים את היתרון בתחום התזונתי.

נלחמים באנטי אייג'ינג, ולא רק, צילום: Getty Images

כוח האנטי-אייג'ינג של זיתים שחורים

חושבים שזיתים שחורים הם רק תוספת טעימה? לא ולא. פצצות הטעם הקטנות האלה עמוסות בחומרים מזינים נוגדי הזדקנות שעושים יותר מאשר רק לשדרג את מגש הגבינות שלכם.

עמוסים בנוגדי חמצון כמו פוליפנולים, זיתים שחורים עוזרים לנטרל רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף. כאשר המולקולות הלא יציבות הללו משתוללות, הן גורמות לעקה חמצונית, תהליך שפוגע בתאים, מאיץ הזדקנות ומגדיל את הסיכון לבעיות בריאותיות חמורות כמו מחלות לב ושבץ.

זיתים שחורים מספקים גם מנה נכבדה של ויטמין E, שעוזר לתמוך בתפקוד התאים ומגן על העור מנזקי השמש - גורם עיקרי להזדקנות מוקדמת.

העדיפו את השחורים, צילום: Getty Images

העור שלכם מקבל דחיפה נוספת מאוליאורופאין, תרכובת שנמצאת בזיתים שחורים שיכולה לגרות התחדשות תאים ולקדם ייצור קולגן. זה עוזר להפחית את המראה של קמטים וקמטוטים, ומעניק לעור זוהר צעיר.

אבל זיתים לא רק מגנים על העור שלכם מפני השפעות ההזדקנות. אותם פוליפנולים עוזרים להילחם בעקה חמצונית במוח - גורם הקשור לירידה קוגניטיבית ומחלות ניווניות של מערכת העצבים.

זיתים שחורים מכילים גם חומצה אולאית, שומן בריא שעשוי לתמוך בזיכרון ובתפקוד המוח. מחקרים מסוימים מציעים שהוא עשוי לעזור להאט סימנים של אלצהיימר ולשמור על חשיבה חדה.

זיתים גם מסייעים כשמדובר בבריאות העצם. מחקרים בבעלי חיים ובמבחנה הראו שחלק מהתרכובות הצמחיות בפירות הקטנים עשויות לעזור במניעת אובדן עצם - עניין חשוב מאוד ככל שאנו מזדקנים וניצבים בפני סיכון גבוה יותר לאוסטאופורוזיס, לפי Healthline.

זאת רק ההתחלה. מחקרים מציעים שזיתים שחורים עשויים גם לתמוך בבריאות הלב והעיניים, להוריד לחץ דם גבוה, להפחית כולסטרול רע, לשפר את בריאות המעיים ואפילו לעזור להגן מפני סרטנים מסוימים.

אנחנו השתכנענו, ואתם?, צילום: Getty Images

הקלה בתסמיני גיל המעבר

מגלי חום ועד שינויי מצב רוח והזעות לילה, ניווט במעבר לגיל המעבר יכול להרגיש כאילו הגוף שלך נלחם נגדך. במהלך גיל קדם-המעבר, המסע שנמשך שנים המוביל לגיל המעבר, הגוף חווה עלייה בעקה חמצונית ודלקת, אמרה יאראסת' דל קסטיו אורטגה, תזונאית במכון הרפואה האנטי-אייג'ינג במדריד, ל-Vogue.

זה המקום שבו זיתים שחורים נכנסים לתמונה. קסטיו אורטגה הסבירה שתזונה עשירה בפוליפנולים, התרכובת הצמחית שנמצאת בזיתים שחורים, הוכחה כמסייעת להפחתת דלקת ועקה חמצונית, שתיהן יכולות להזין תסמיני קדם-גיל המעבר לא נעימים.

"בגישה האישית שלנו לבריאות נשים, הערך שלהם חורג הרבה מעבר לטעם — הם כלי טיפולי קטן שאנו משתמשים בו בדייקנות בתוך חבילת האסטרטגיות התזונתיות שלנו המתמקדות נגד דלקת ולטובת חילוף חומרים ובריאות הורמונלית," אמרה.

כמה זיתים כדאי לאכול?

בעוד שזיתים הם מעצמה תזונתית, יש בעיה אחת: הם מכילים הרבה מלח, לפי GoodRx. זה אומר שבקרת מנות היא חיונית, במיוחד אם אתם סובלים מלחץ דם גבוה או מחלת כליות המחייבים שמירה על צריכת הנתרן שלכם.

מומחים ממליצים להסתפק בכרבע כוס, או בערך 10 זיתים, שמסתכמים בכ-60 קלוריות. זהו האיזון המושלם כדי ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים מבלי להגזים עם המלח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...