אם אתם מחפשים פרי חדש לנשנש, המוזרון הזה יעזור לכם לעבור בשלום את בדיקת המדדים הבאה שלכם. פרי הדרקון, הידוע גם כפיטאיה, מקורו בדרום מקסיקו ובחוף האוקיינוס השקט של גואטמלה, קוסטה ריקה ואל סלבדור, אם כי הוא מגודל גם באסיה ובאזורים טרופיים אחרים בעולם, ואפילו גם כאן אצלנו בישראל.
עם הקליפה הוורודה-זוהרת שלו, הזיזים הירוקים הדוקרניים והפנים המנוקדים שמזכירים עוגיות וקרם, הוא נראה כמו משהו מסרט מדע בדיוני. הטעם שלו הוא תערובת בין קיווי לאגס, עם מתיקות עדינה ופריכות מרעננת להפליא.
אבל אל תתנו למראה הפראי להטעות אתכם - האוצר הטרופי הזה הוא הרבה יותר מפנים יפות. זהו פרי דל קלוריות ועשיר בחומרים מזינים שלא רק עוזר לשמור על מערכת החיסון שלכם במצב קרבי אלא גם שומר על מערכת העיכול שלכם פועלת כמו מכונה משומנת היטב.
פרי הדרקון עמוס בוויטמין C, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים ידידותיים למעיים, ומציע מכה כפולה של תמיכה חיסונית וסדירות במעיים. רק כוס אחת של הפרי מספקת כשבעה גרם של סיבים — כמעט שליש מהצורך היומי שלכם - מה שעוזר להניע דברים בשירותים ותומך במיקרוביום בריא במעיים.
אותה מנה גם מכילה חומרים מזינים חיוניים כמו מגנזיום וברזל, שהם קריטיים לשמירה על אנרגיה בגוף ותגובה חיסונית חזקה. בנוסף, הוא עשיר בפרביוטיקה — תרכובות טבעיות שעוזרות להזין את החיידקים הטובים במעיים, מחזקות את העיכול ואת ההגנה הטבעית של הגוף מפני מחלות.
דל בסוכר ועשיר בנוזלים, פרי הדרקון הוא סוג של חטיף שטעמו מפנק אך פועל כמו מזון בריאות. כבונוס נוסף, התערובת העוצמתית של חומרים מזינים וסיבים יכולה גם לשפר את בריאות הלב שלכם, לגרום לעור שלכם לזהור ולשמור על רמות האנרגיה שלכם.
עונת השיא שלו נמשכת מעכשיו ועד הקיץ, ובעוד שהוא טעים בפני עצמו - פרי הדרקון אידיאלי גם לשייקים וסורבטים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
