שואפים לרדת במשקל אבל לא לרדת ברמה? בואו נודה באמת - למרות שארוחת הבוקר אמורה להיות הארוחה החשובה ביום לפי רבים, שעות הבוקר המוקדמות הן לרוב לא בדיוק הזמן שבו רובנו מצטיינים בקבלת החלטות תזונתיות גאוניות.
אז אם אתם שוב מוצאים את עצמכם עומדים בבוקר אפופי שינה מול הטוסטר עם פרוסת לחם יבש ותהיות על החיים, תנו לדיאטנית רימה פילאיי לקחת אתכם ביד (האוחזת בקפה) ולשלוף אתכם מהמעגל הזה עם שלוש ארוחות בוקר חכמות, מהירות ומספקות שהציעה לקוראי המירור הבריטי.
"פתיחת היום עם ארוחה מאוזנת ומזינה בבוקר, מכינה אותך ליום שלם בכך שהיא מספקת תחושת שובע ושומרת על רמות אנרגיה יציבות לאורך שעות הבוקר כשבחירה טובה תכלול מקור לחלבון, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים", ציינה.
הנה 3 המלצות שלה לארוחות מזינות וטעימות שלא ידרשו מכם לעמוד שעתיים במטבח אבל כן יעניקו לכם בוסט של חלבון, סיבים ותשובה אחת ברורה לשאלה: "מה אוכלים בבוקר?". והבונוס? הן גם תומכות בירידה במשקל. טעים, קל ושווה.
שיבולת שועל אובר נייט
אם אי פעם רציתם לפתוח את הבוקר בקינוח ולא להרגיש אשמה יש לנו חדשות טובות. שיבולת שועל בין לילה (או בשמה הבינלאומי: Overnight Oats) יכולה להיות מפנקת כמו פאי תפוחים או חמאת בוטנים, אבל בפועל היא עשירה בסיבים תזונתיים שעוזרים להוריד את רמות הכולסטרול הרע (LDL), ומשחררת הורמון בשם GLP-1, אותו הורמון שמשוכפל בזריקות מפורסמות כמו אוזמפיק או וויגובי, שתפקידו לשדר למוח שלכם את הפקודה: "אני שבע/ה".
רימה ממליצה להכין מראש כמו שתספיק לכל השבוע והנה מה שצריך: 5 כפות שיבולת שועל, 200 מ"ל חלב (צמחי או רגיל) וכמה כפות יוגורט יווני. מערבבים הכל, מוסיפים תוספות לפי החשק - פירות, אגוזים, זרעים וכיו"ב ושולחים את זה לישון במקרר. בבוקר אפשר לאכול ישר מהצנצנת או לחמם קלות.
והנה המתכון שלנו לדייסת שיבולת שועל עם זרעי צ'יה
מאפינס ביצים
אם אתם נמנים על חובבי המלוח בבוקר, מאפינס ביצים הן הגיבור התורן. חלבון גבוה, קלוריות נמוכות וכל ביס מרגיש כמו ארוחת בוקר במסעדת בראנץ' בלי התור. המתכון פשוט: מכינים תערובת של חביתה עם 6 ביצים, מוסיפים תרד, עגבניות ופטריות בתוספת גבינה, בצל ירוק, עשבי תיבול ואולי גם גבינת פטה, זיתים או פתיתי צ'ילי. שופכים הכל לתבנית מאפינס (12 יחידות) ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות.
טוסט קוטג'
עם 11 גרם חלבון ב-100 גרם ו-160 קלוריות בלבד, גבינת הקוטג' כבר מזמן הפכה לכוכבת של הבוקר. רימה ממליצה לקחת פרוסת לחם מחמצת או לחם מלא איכותי, למרוח חצי אבוקדו, להוסיף כמה כפות קוטג' ולתבל בלימון, פלפל שחור, פתיתי צ'ילי ואפילו כפית של קימצ’י למי שאוהב בוסט של פרוביוטיקה עם קיק אסייתי.