אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?
בדיוק למשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים (או מציק, תלוי את מי שואלים) את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגלים הקולינריים שלהם: מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים, ואפילו איזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה.
לכתבות הקודמות:
"פה גדול" עם עדיקוש
"פה גדול" עם לירי "טרבלירי"
"פה גדול" עם ריטה גולדשטיין
"פה גדול" עם גל זהבי
"פה גדול" עם עז תלם
"פה גדול" עם אליטה אופק
את האורח הפעם היה קשה קצת לתפוס עם זמן פנוי לאחרונה, ככה זה כשאתה עורך מדי חודש סדנאות קונדיטוריה למאות אנשים במטבח הפרטי שלך, ורובן הגדול סולד-אאוט. אבל הנה הוא התפנה.
תומר אומנסקי, אולי אתם זוכרים אותו כזוכה העונה השנייה של בייק-אוף ישראל, אולי זה שאתם פונים לאתר או לרשתות החברתיות שלו בכל פעם שאתם מחפשים מתכון למשהו מתוק, ואולי גם וגם. עכשיו, בין סדנה לסדנה, רגע לפני גל קינוחי פורים, תפסתי אותו לכמה שאלות ברומו של עולם.
נתחיל מהבייסיק, מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני אוהב בצקים אפויים. כל בצק שיש עליו רוטב פיצה, גבינה וזיתים קניתם אותי. בכללי אוהב אוכל מתובל טוב ורענן, מסביצ'ה טעים עד לבאנים ואפילו מנת פלאפל טובה.
מה לא תאכל בחיים?
כרוב ניצנים ומוח
מה היית מוכן לאכול כל יום עד סוף ימיך
פיצה עם זיתים
משהו שאתה מת לנסות ולא ניסית
אני מת לאכול מנת ביף ווליגנטון מקורית כמו של גורדון רמזי
מה הדבר שהכי הצטערת שאכלת?
קינוח בצ'יינה טאון בניו יורק. זה היה קינוח מזולף בקצפת צמחית שהקישוט שלו היה חזרזיר מזולף.
אוהב גם לבשל? או רק לאפות?
אני מאוד אוהב לבשל, אוהב לארח ואוהב לשלב טעמים ומרקמים
מהי ארוחת החלומות שלך?
ארוחת החלומות שלי היא ארוחה עם המון מנות טעימות שאפשר לאכול לאורך זמן עם יין שווה ואווירה טובה
מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?
ארוחת השישי שלנו היא מאוד קלאסית, מנת דג אפוי שווה או מטוגן, מנץ בשר שכל פעם זה משהו אחר, כמובן סלטים טריים וטובים וקינוח
חמשת המסעדות האהובות עליך (לאו דווקא בארץ)
1. גרקו
2. ג'וז ודניאל
3. מיט בר
4. צ'יז קייק פקטורי ארה"ב
5. סילו
המקום הכי טוב שאנחנו לא מכירים ואתה כן?
זוני, ביסטרו ירושלמי חלומי עם הפרנץ' טוסט הכי טעים בארץ!
המטבח האהוב עליך?
זה כמו לבחור בין אמא ואבא, אין לי בחירה וודאית
שף שמעריץ ולמה?
אני מאוד מעריך את רז רהב שבעיני הביא חידוש קולינרי ענק ופתח פתח עצום ליצירתיות עסקית וקולינרית
מי אתה חולם שיבשל לך?
מאוד אשמח לאכול את האוכל של גורדון רמזי
חי או מת, עם מי אתה חולם לשבת לערב של יין?
חד משמעית ערב יין עם חנה לסלאו
ג'אנק פוד או מסעדות?
מסעדות קל
פיצה או המבורגר?
פיצה
הגילטי פלז'ר הקולינרי שלך
עוגת הבית
היעד הקולינרי הכי שווה שהיית בו?
לונדון חד משמעית
יעד קולינרי שאתה חייב לטוס אליו ולא היית?
פריז! מודה באשמה ויודע שזה מביך
אלכוהול שאף פעם לא תסרב לו?
ג'ין
בית קפה אהוב?
חנדלה
איך אתה שותה את הקפה שלך?
לא שותה קפה בדרך כלל ואם כבר אני שותה אז זה קפה קר על בסיס מים
בר אהוב?
פנטסטיק
אלכוהול מועדף?
ג'ין / יין לבן
אוכל רחוב שאתה הכי אוהב?
פלאפל או שווארמה
משלוחים - כן או לא? לא
משאיר טיפ? כן
מוכן לעמוד בתור בשביל אוכל?
כן! עמדתי בסן פרנסיסקו למסעדה "מאמאס" של ארוחות הבוקר יותר משלוש שעות.
כן או לא?
סודה: לא!!! לא מתחבר לקונפט בכלל
אבוקדו: כן, בייחוד אם זה גוואקומולי מפוצץ בלימון
מיונז: כן, אני רוסי זה חומר גם חובה בדיוק כמו מים מינרליים
מרציפן: לא, אוהב אותו לאפייה קלאסית אבל לא סתם ככה
ג'חנון: כןןןן בצק מפוצץ בשומן ואפוי אש. איך מסריבם לזה?
גפילטע פיש: כן!! הכי מטבח של סבתא
בייקון: כן, מה שטעים טעים
