אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?
לכתבות הקודמות:
"פה גדול" עם ריטה גולדשטיין
"פה גדול" עם גל זהבי
"פה גדול" עם עז תלם
"פה גדול" עם אליטה אופק
בדיוק למשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים (או מציק, תלוי את מי שואלים) את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגלים הקולינריים שלהם: מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים, ואפילו איזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה.
לירי חורש-רינמן, שאתם מכירים כנראה בתור traveliri (ואולי אפילו חידשתי לכם ובכלל לא ידעתם שיש לה שם משפחה, ואפילו שניים) היא לטעמי בלוגרית הטיולים הטובה בישראל ובוודאי זו עם התוכן הטוב ביותר. בנוסף לקהילת פייסבוק למטיילים המונה עשרות אלפי אנשים שלא טסים בלי לבדוק אצלה את כל מה שצריך, יש לה גם חשבון אינסטגרם עם 82,000 עוקבים, מה שנקרא K82, כך שבמצטבר יש לנו באזור ה150 אלף איש שנחשפים לתכנים החשובים שלה, שהם הרבה מעבר לויזואליה יפה של נופים ברחבי העולם.
מכיוון שעולמות האוכל והתיירות הם החברים הכי טובים (ואל תאמינו למי שיגיד לכם אחרת), חיזרתי אחרי לירי במרץ ולבסוף הצלחתי לתפוס אותה, אחרי כמה שבועות בתאילנד ולפני טיסה לפריז, לשיחה קולינרית כיפית במיוחד. אני לא ממליץ לקרוא אף אחת מהכתבות במדור כשאתם רעבים, אבל את זו במיוחד.
נתחיל מהבייסיק, מה את הכי אוהבת לאכול?
פסטה פסטה פסטה. מסוגלת לאכול פסטה כל יום עד סוף ימיי, אבל פסטה טריה אמיתית כזו כמו במסעדות באיטליה, מבצק בעבודת יד ורטבים עדינים שמחמיאים לו.
מה לא תאכלי בחיים?
יש לי רתיעה מחלקי פנים, כל מה שטעמתי לא היה לי טעים, אז לא בטוחה שאתן צ׳אנס נוסף אבל Never say never
משהו שאת מתה לנסות ולא ניסית
כמטיילת נחשפתי לכל כך הרבה מטבחים וחומרי גלם, ככה שלא עולה לי שום מאכל כזה, אז אתייחס למאכלים שאני מתה לאכול ולא יכולה: אוכל אינדונזי אמיתי כמו שאכלתי באינדונזיה- סאטה, ביף רנדנג, נאסי גורנג. אין להשיג בארץ.
אוהבת לבשל?
לרוב לא, מעדיפה לאכול. בן זוגי אור ניחן בכישרון בישול והבנה קולינרית יוצאי דופן, אז אני מוצאת מתכונים מעניינים ברשת וחוזרת מכל טיול עם מזוודה מלאה בחומרי גלם מיוחדים, והוא מבשל אוכל מושלם כמו במסעדות.
מהי ארוחת החלומות שלך?
סטייק איכותי עם פירה או צ׳יפס טוב וכוס יין. לקינוח- כל מה שקשור לשוקולד חם.
מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?
אני לא באה מבית של בישולים, בדרך כלל מזמינים משלוח ממעדניה או ממסעדה, או אוכלים בחוץ.
חמשת המסעדות הכי טובות שהיית בהן?
וואו, שאלה קשה. יש הרבה יותר מחמש, אבל אלו הראשונות שעולות לי לראש:
Steirereck - מסעדת 2 כוכבי מישלן מדהימה במחירים סבירים בוינה.
Minetta Tavern בניו יורק - המבורגר מהטובים שאכלתי, סטייק מצוין, צ׳יפס חלומי, סופלה שוקולד צרפתי מופלא. נכון שאלת מהי ארוחת החלומות שלי? בינגו
All’Antico Vinaio – לא בדיוק מסעדה, אלא דוכן סנדויצ'ים מפורסם בפירנצה שבשעות אחה"צ והערב משתרך מולו תור של כמה רחובות. ממליצה להגיע בבוקר המאוחר ולהנות מהסנדוויץ' הכי טעים שתאכלו.
La Solita Zuppa - מסעדה כפרית באיזה חור בגבול שבין אומבריה לטוסקנה באיטליה, שמגישה המון סוגי מרקים- עד שאכלתי בה לא היה לי מושג שמרקים יכולים להיות כל כך טובים. יש גם פסטות מעולות בעבודת יד, וכשמזמינים את יין הבית מקבלים קנקן שלם ומשלמים רק על החלק ששתיתם ממנו. בתור סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית- התרשמתי מהטריק.
Henri G בפארוס ביוון- טיילתי חודש שלם בכמה איים ביוון, ומסעדת השף הזו זכורה לי יותר מכולן. הלוקיישן המרהיב בין בתים קיקלאדיים לבנים וכנסיה עם כיפה כחולה, העיצוב שנראה כאילו נשלף מפינטרסט, השירות והאוכל המוקפד. מומלץ.
המטבח האהוב עלייך?
איטלקי אמיתי של איטליה. פסטה טריה, רטבים עדינים שהפסטה לא ״שוחה״ בהם, פיצה נפוליטנית, סטייק פיורנטיני בפירנצה, גלידה, קרואסון פיסטוק. בשנתיים האחרונות טיילתי במצטבר חודש וחצי בכל איטליה, ומה אני אגיד לך- המדינה הזו היא הרפתקה קולינרית. בכל מחוז חומרי הגלם והמנות שונים לגמרי, והכל כל כך טעים! לגבי המלצות ספציפיות, אני חושבת שכל פודי חייב לבקר במחוז אמיליה רומניה- אזור יפייפה וטעים בקטע אחר. העיר בולוניה נחשבת לבירת הקולינריה של איטליה והתואר מוצדק לחלוטין בעיני.
שף שהכי אוהבת ולמה?
יובל בן נריה, לאחרונה הייתי בארוע שלו וגם חגגתי יום הולדת ב-A- תמיד תמיד וואו.
מי את חולמת שיבשל לך?
ג'ואל רובושון, את הפירה האלוהי שלו. הלוואי וזה היה אפשרי
ג'אנק פוד או מסעדות?
מסעדות. לא תראה אותי במקדונלדס מבחירה, לא בארץ ולא בחו״ל. האיכות חשובה לי ואני שמחה לשלם עליה יותר כשצריך.
פיצה או המבורגר?
צ׳יזבורגר עם צ׳יפס דק ומיונז
הגילטי פלז'ר הקולינרי שלך?
כל דבר מתוק מבוקר עד לילה
היעד הקולינרי הכי שווה שהיית בו? (במקרה שלך, יותר מאחד ורצוי לפרט כמה שיותר)
איטליה כולה חלום קולינרי אבל על זה כבר דיברתי.
פריז וצרפת בכלל- ה-בסיס לקולינריה שאנחנו מכירים היום, הטכניקות, השילובים, הפרודוקטים. אני טסה בשבוע הבא לפריז בפעם החמישית, ועד אז מקדישה כל רגע פנוי בלחלום על קרואסון צרפתי, בגט טרי עם חמאה חצי מלוחה, עוגות מדהימות בפטיסרי, מרק בצל אמיתי, סטייק עם צ׳יפס ושאר המנות שתמיד אוכלים שם. תענוג.
באוגוסט האחרון ביקרתי בחבל הבאסקים וסן סבסטיאן- כל חובב קולינריה יודע שזה אחד האזורים הכי קולינריים בעולם. האוכל שמוגש במסעדות ובברים פשוט מעולה, בעיקר פינצ׳וס קטנים ונהדרים לצד המשקה, ויש שם את המספר הגבוה ביותר של כוכבי מישלן לנפש.
אוהבת מאוד גם את היצע המסעדות בניו יורק, תמיד נוחתת שם ולא מפסיקה לאכול מבוקר עד לילה.
טיפ לפודיז מטיילים?
אוכל טוב הוא חלק מרכזי בכל טיול, אז כדי לא "ליפול" אני ממליצה לבצע מחקר מראש, לברר לאן צריך להזמין מקום ולתכנן את הזמן כך שתספיקו לטעום מגוון מאכלים מקומיים. טיול עם אוכל בינוני הוא טיול מאכזב מבחינתי, ולכן אין דבר שאשקיע בו יותר ממחקר קולינרי מקדים.
יעד קולינרי שאת חייבת לטוס אליו ולא היית?
יפן, הייתי אמורה לטוס באפריל 2020, הקורונה הגיעה ומאז אני מחכה בקוצר רוח לפתיחה המחודשת שלה לתיירים.
היעד חול הקולינרי שהכי הפתיע אותך?
לא הרבה יודעים, אבל סינגפור היא גן עדן קולינרי. חזרתי משם ממש לאחרונה בפעם הרביעית- כל התרבות שם סובבת סביב אוכל. המטבח המקומי הוא שילוב של סיני, מלזי ואינדונזי, אוכל הרחוב המעולה מוגש במתחמים הכי נקיים שאפשר לדמיין (בכל זאת, סינגפור) ואפשר למצוא אינספור מסעדות עילית ומישלן של שפים מוכרים מכל העולם. גן עדן אמיתי לפודיז.
אלכוהול שאף פעם לא תסרבי לו?
יין לבן יבש
בית קפה אהוב?
נורדיניו
איך את שותה את הקפה שלך?
הפוך רגיל עם 1 סוכר
בר אהוב?
Atlas Bar בסינגפור, הכי מרשים שראיתי
טיפוס של משלוחים?
חיה על זה.
משאירה טיפ?
ברור
מוכנה לעמוד בתור בשביל אוכל?
לא מתלהבת לעמוד בתור- אשתדל להגיע בשעות פחות מבוקשות.
כן או לא:
סודה- לא מבינה את המשקה הזה, מה רע במים?
אבוקדו- מאוד כן
מיונז- ממש כן, הבאתי לאחרונה מיונז יפני מסינגפור והוא מעולה, אבל עוד לא החלטתי אם יותר טעים מההולנדי
מרציפן- לא
ג'חנון- כן!
גפילטע פיש- לא ולא
בייקון- כן
