זה קרה: נפתח הסניף הראשון של KFC בישראל

רשת המזון המהיר האמריקנית עושה סיבוב נוסף בישראל, עם סניף ראשון בנצרת • המתכון זהה למתכון האמריקני המיתולוגי

צילום: לירן אוהלי // הרשת האמריקנית נחתה שוב בישראל

רשת המסעדות העולמית KFC (קנטאקי פרייד צ'יקן) פתחה הבוקר (שני) את שערי המסעדה הראשונה שלה בישראל. הסניף הראשון מבין למעלה מעשרה שצפויים להיפתח, ובהם סניף הדגל בתל אביב, נפתח דווקא בנצרת, אליה נהרו הבוקר לא מעט סקרנים, צלמים וחובבי עוף מטוגן שבאו לחגוג את חזרת הרשת לישראל. 

צילום: עופר פריימן

כזכור, לא מדובר בטבילת האש הראשונה של הרשת בישראל, אך הניסיונות הקודמים נכשלו, וכעת הרשת, בזכיינות אחרת, חוזרת לארץ בפריסה רחבה. אחת הסיבות שהרשת לא הצליחה בישראל בעבר הייתה מרכיבים מסוימים במתכון המקורי ששונו במטרה להתאים לשוק המקומי, אך כעת, בסניף החדש ובאלו שיוקמו בקרוב, מנות הדגל והמתכון עצמו יהיו זהים לחלוטין למנות האמריקניות המיתולוגיות. 

בוודאי לא תופתעו לשמוע שכל המנות במסעדה מבוססות על עופות, וכאן, כמו בסניפי הרשת בשאר העולם, ישנו היצע נרחב של מנות המתאימות לכולם, החל מהבאקט המיתולוגי הכולל חלקי עוף מצופים ומטוגנים בדלי גדול שמתאים לחלוקה, או לאדם אחד רעב מאוד, דרך נגיסי עוף או כנפיים חריפות, ועד לצ'יקן בורגר, ראפים ופילה עוף. זאת, כמובן, לצד תוספות דוגמת צ'יפס וסלטים.

"לאחר שנתיים של למידת השוק הישראלי, שיחות עם שותפים, ספקים וסיורי שטח, אנחנו גאים להביא לישראל את המנות המדהימות שלנו", סיפר מנכ"ל KFC ישראל, עומר זיידנר. "ישראלים רבים חיכו הרבה זמן לחזרת הרשת עם המתכון המקורי".
על הבחירה בנצרת אמר זיידנר: "זו עיר תוססת שמלאה בישראלים ותיירים מכל העולם, מה שהופך אותה, עבורנו, ליד מועדף. בקרוב נפתח גם בתל אביב את סניף הדגל שלנו וסניפים נוספים בערים אחרות". 

הבאקט המפורסם, קולונק באקט // צילום: יח"צ חו"ל 

רשת KFC היא אחת מרשתות המזון הוותיקות בארצות הברית. כל המנות בה מבוססות על עופות המטוגנים בבלילה מיוחדת ותיבול סודי על פי מתכון ישן של הקולונל הרלנד סנדרס, שיצר את המתכון לפני למעלה משבעה עשורים. הרשת שמה דגש על טריות והעופות לא מצופים מראש בבלילה אלא סמוך לכניסתם לטיגון. לרשת למעלה מ-23 אלף מסעדות ביותר מ-141 מדינות ברחבי העולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר