תעמיס לי אניס: שובו של הערק

הוודקה, עד לאחרונה אחד המשקאות האלכוהוליים הפופולריים בישראל, מפנה את מקומה בפסגה לטובת "חלב האריות" • קטגוריית הפרימיום של הערק התרחבה בהתאמה ולכתב האלכוהול שלנו יש שפע של המלצות עבורכם

כמי שעבד שנים רבות במשרדי רואי חשבון, הזיכרונות שלי מסוף השנה האזרחית הם לאו דווקא של חגיגות. בכלל לא. להפך, זו התקופה העמוסה ביותר בשנה - ספירות מלאי, דו"חות תקופתיים, עמידה ביעדים מול רשויות ועוד. זוהי תקופה של עבודה מסביב לשעון, כמעט כמו הבציר אצל הייננים. סיוט, תשאלו את אשתי.

למבצעים הכי שווים במסעדות הקליקו כאן

העלייה הגדולה והשתלבותם של רבים מיוצאי חבר העמים גם בקרב החשבונאים הביאו איתן לארץ הקודש גם את הנובי גוד, חג אזרחי שמציין את שיא החורף, ואיכשהו רבים מהם מצליחים בכל פעם מחדש לקבל אישור מהבוסים להיעדר מהעבודה ב־1 בינואר. לך תדע, אולי מפני ששום מנכ"ל לא מוכן לקחת צ'אנס שרואה חשבון עם חמרמורת יחתום על המספרים שלו...

מצד שני, ניכרת גם תנועה הפוכה, בעיקר מבחינת העדפות השתייה בחגיגה הזו - בעוד הצברים אימצו, כאמור, את החגיגה, הרי העולים חיבקו את המשקאות המקומיים, ואם פעם הוודקה שלטה ללא עוררין בברים ובמסיבות, לאט־לאט היא מפנה את מקומה למשקאות שקופים אחרים. הדיבור האחרון בענף הוא על ירידה בכמויות הוודקה בשנה האחרונה ולעומת זאת נסיקה בביקוש לערק, ליתר דיוק - עלייה של %43 בביקוש (לפי נתוני סטורנקסט).

ארתור גוטמן, מנהל השיווק של מזקקת קעואר, מספר כי הביקוש לערק בישראל מתחזק מאוד בשנים האחרונות, במיוחד בקטגוריית הפרימיום, שבה למזקקה יש נוכחות חזקה. את האניס הם מביאים במיוחד ממורדות החרמון הסורי ומעמק איסקנדרון שבטורקיה. את הכוהל הם מזקקים מענבים לצד כוהל ניטרלי. "אנחנו רואים הרבה קהלים חדשים בקרב צרכני הערק בשלוש השנים האחרונות, והצמיחה של המשקה עוברת אפילו את הצמיחה שחווינו בג'ין", הם מודים. "השלב הבא הוא שהאניס ייכנס לעולם המיקסולוגיה וישמש בסיס למגוון קוקטיילים".

כמתבקש מכל האמור לעיל החלטנו לחגוג את הנובי גוד הקרוב עם בקבוק ערק איכותי, ורק נתפלל שרואי החשבון לא יפריעו לחגיגה.

ארק כרמל
יקבי כרמל אחרי הפסקה של שנים ארוכות, מרחיבים יקבי כרמל את פורטפוליו התזקיקים שלהם וחוזרים בערק מסקרן. הוא מיוצר אמנם במזקקה ספרדית, אך על פי מתכון שרקחו צוות יינני היקב הגדול בראשות יפתח פרץ ושעבר מבחני טעימה רבים בהצלחה. הוא אלגנטי ועדין, מתקתק ונעים, ובעל רמת אלכוהול מתונה יחסית שמעניקה לו נגישות ותחושה חלקה בפה. יופי! (60 שקלים, 37.5%, 700 מ"ל)

אל־נבעא, אל־קעואר
למזקקה הזו יש לא פחות מעשרה משקאות ערק, השונים ביניהם בשיעורי האלכוהול, בבלנדים ובעוצמת הטעמים. זה שלפנינו הוא המשקה הבסיסי בסדרה האותנטית, אבל כבר כאן אפשר להבחין באיכויות של המזקקה. הערק הזה, שעבר זיקוק משולש, מכיל בעיקר כוהל ניטרלי אך גם לא מעט כוהל ענבים. הוא בעל טעמים אניסיים קלים, לצד שקדים ופריחה לבנה, ומזכיר מאוד את האוזו היווני. נהדר למתחילים ולמתקדמים כאחד (59 שקלים, 40%, 500 מ"ל).

ערק יודה
ערק עממי המופץ בבלעדיות על ידי חברת יורוסטנדרט, שכבר הפך ללהיט, ומופק ממרכיבים טבעיים איכותיים - גרגירי אניס סורי וכוהל ענבים לבנים מתוקים מחברון ומהגליל, על פי מתכון ייחודי. גרגירי האניס מזוקקים בזיקוק דודי יחד עם הכוהל, ומתקבל תזקיק מאוזן, עשיר בשמנים ארומטיים אך לא כבד מדי ועם נגיעה לימונית. יאסו, יודה! (59 שקלים, 40%, 700 מ"ל)

ערק מחי'ה
מזקקת גולני לדיוויד ציבל, הבעלים והמזקק של מזקקת הבוטיק הצפונית הנפלאה הזו, יש לא פחות מארבעה משקאות ערק שונים, מתוכם אנחנו אהבנו במיוחד את המחי'ה - ערק בסגנון מרוקאי המיוצר על בסיס אלכוהול שמקורו בתמרים. הוא מזוקק פעמיים בדודי נחושת יחד עם עלי אניס, שומר וכוכב אניס. מה שמתקבל הוא משקה דומיננטי עם טוויסט מתקתק השונה מכל המשקאות האחרים. נסו גם את ה"גולד", שיושן חצי שנה בחביות אמריקניות חדשות וזכה לצבע זהוב ולבוסט של טעמי אלון (90 שקלים, 45%, 500 מ"ל).

ערק נח 12
והנה הערק מגיע גם למחוזות ה"הייטקס". "נח 12" הוא פרויקט משותף לשחקן ציון ברוך, לחברת טמפו ולמזקקת אל־קעואר, והוא מוגש בבקבוק מרשים עם תווית מודרנית שתקרוץ גם לצעירים שטרם גילו את עולם האניס. הוא מיוצר במכלים קטנים, תוך תשומת לב לפרטים הקטנים - כוהל ענבים, זרעי אניס וסינון פחם בן 12 שלבים. בתחילת הלגימה הוא מרגיש עדין, אבל מייד בהמשך הטעמים שלו מתפוצצים בחלל הפה. נהדר (110 שקלים, 40%, 700 מ"ל).

אל־נבעא
ספיישל רזרב, אל־קעואר ערק חדש־חדש שיוצר במהדורת פרימיום מוגבלת מ־100% כוהל ענבים. הוא בעל נוכחות, וטעמי האניס שלו דומיננטיים ומלטפים את חלל הפה באופן נפלא. ערק שיכול להתמודד בכבוד מול מקבילים לבנוניים (129 שקלים, 45%, 750 מ"ל).

חלב אריות, מזקקת גולני
עוד ערק מרשים, אולי היקר בישראל, שמזקק ציבל, והפעם בסגנון זחלאווי. הוא מזוקק מגפת ענבים (שמתקבלת מיקב הר אודם שבצפון הרמה) ומזוקק עם המון זרעי אניס (פי ארבעה מאשר במשקאות האחרים) ואלה ארץ־ישראלית, ומיושן בכדי חרס ובמכלי נירוסטה למשך כשנה. הוא עשיר בטעם ובמרקם, בועט, מלא עזוז ואלכוהול, ואם רק תוסיפו לו כמה טיפות מים או אפילו קוביית קרח, הצבע שלו יהפוך ללבן כבמטה קסם (160 שקלים, 50%, 500 מ"ל).

ובכל זאת, קצת וודקה
כן, אנחנו יודעים שנשארו עוד כמה שלא יכולים להתנתק מאמא רוסיה וחייבים את הוודקה שלהם, אז הנה המלצה מיוחדת בשבילכם – מזקקת בלוודר (BELVEDERE) הפולנית שאחראית בימים כתיקונם לאחת הוודקות העדינות והנפלאות ביותר לטעמי, הוציאה לאחרונה את סדרת ה-Single Estate Rye, סדרת וודקה סופר-פרימיום הכוללת שני בקבוקים מרהיבים ביופיים של וודקה שיפון ממזן ייחודי הגדל בטרואר יחידני;

הראשונה, LAKE BARTĘŻEK, היא וודקה עדינה שבעדינות המיוצרת משיפון מזן יהלום דנקוסקי הגדל בחווה על אגם בארטז'ק שבצפון פולין. היא בעלת רעננות ירקרקה, רמזים לטעמי שקדים ותבלין מעודנים והיא מחליקה בקטיפתיות בגרון.

הוודקה השניה בסדרה, והאמת – גם היותר מועדפת עלינו, SMOGÓRY FOREST, מיוצרת גם היא משיפון דנקוסקי הגדל ביער סמוגורי שבגבול פולין-גרמניה ועל אף שהיא שומרת על הקו היוקרתי והמעודן, היא ניחנת באופי נועז יותר ובטעמים שמזכירים מעט מלח-ים בשילוב נגיעת טופי, שלא על חשבון האלגנטיות. (700 מ"ל, 139 ש"ח)

צילומים: איה בן עזרי, ארקדי רסקין, איל קרן, GettyImages

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...