אריק קייזר, אחד האופים המפורסמים והמשגשגים בעולם, נחת אצלנו בישראל והשמחה רבה. קייזר, שפתח את המאפייה הראשונה שלו בשנת 1996 ברובע החמישי בפריז, והפך את שמו לשם נרדף להצלחה. יותר מ-30 סניפים ברחבי תבל ושלושה מהם, אשר תקעו דגל בתל אביב, נפתחו במהלך שנת הקורונה, ועשו זאת בגדול.
הזיקה לפחמימות טובות ומנחמות, המאפיינת את שנת הקורונה, הפכה את עסקיו הבינלאומיים של קייזר להצלחה מסחררת, וכן לאפיק להכשרת עובדים באוכלוסיות נחשלות וליצירת מקומות עבודה רבים.
עם ההתפתחות העסקית נכתבו שני ספרי אפייה חדשים: האחד ממשיך את רוח ספרו הנודע, ובו מגוון מתכונים נהדרים ללחמים שונים; והשני פונה אל הילדים שבינינו, ובו אסופת רעיונות לכריכים ולמאפים שילדים ומבוגרים אוהבים להכין ולזלול.
ועתה אריק קייזר מבקר ונודד בין שלושת סניפי המאפייה, וכן בביסטרו הצרפתי הנושא את שמו. ביסטרו קייזר, הממוקם בצמוד לסניף רוטשילד, מגיש תפריט ביסטרו צרפתי קלאסי ומסורתי. בשבועות האחרונים נכנס אל שורות המטבח השף אוהד לוי (צ'יקטי ועוד), שבכישרונו הרב מצליח להדק את הקונספט ולייצר תפריט נאמן למקור ומוקפד לעילא.
גם המאפיות ממשיכות לחדש, ולקראת חנוכה אפשר למצוא סנוניות ראשונות של יצירות מטוגנות כמו סופגניות במילוי קרם לימון בציפוי מרנג שרוף, סופגניות במילוי קרם ערמונים או קרמל מלוח ועוד.
הנה הצצה לתפריט הפרובנסלי החדש בביסטו קייזר:
תפריט ערב:
קרוקט | תפו"א, גרוייר, בצל ירוק שרוף וכמהין
סלט עגבניות, לחם וסטרצ'טלה | זעתר טרי, שקדים מלוחים, צ'ילי ועירית בוויניגרט פשוט של חומץ שרי ודבש
לוקוס, הפתעות מהים וקרם בויאבז | מוגש עם רו לחם חרוך
Piece de Boeuf | נתח מקומי, מח עצמות, פלור דה סל והצ'יפס של טוני
תפריט צהרים (ארוחה עסקית, ובה במחיר העיקרית ייכללו לחם ומנה ראשונה):
סביצ'ה דג ים | קרם חציל שרוף, עגבנייה, בצל, כוסברה, צ'ילי, שמן זית, לימון, פיסטוקים
שייטל מפולפל צרוב | שמן זית לימון ארוגולה ורג'יאנו
חצי עוף פרובנסל | עגבניות מגי ובצל צלויות, פירה, פסטו בזיליקום
לברק צרוב בחמאה שרופה | צלפים יין לבן ומלא שקדים מטוגנים
גם אגף הקינוחים התרענן:
באבא רום | עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום, שנטי וניל, שקדים קלויים וג'לי וניל ורום
רייס פודינג | אורז ארבורו מבושל עם קרם קוקוס וחלב שקדים. מוגש עם פרי העונה, רוטב קרמל מלוח וקרוטונים של קינמון
בסבוסה הדרים | עוגת סולת עם שקדים בסירופ אניס והדרים, סורבה ליים ושאנטלי לאבנה
וקוקטיילים שהותאמו לתפריט ביניהם:
LAURENCE | ברנדי תפוחים ושרטרז, תמצית עשבים, כוסברה, מיץ לימון
דה גול | ליקר אלדרפלאוור, סירופ ורדים, לימון, יין מבעבע
ג'סמין לבנדר | ג'ין מתובל לבנדר, קמפרי, ליקר תפוזים, תמצית פסיפלורה
