אג'נדות וטעמים: מארזי האוכל המפתיעים לראש השנה

לצד המארזים שמציעות המסעדות, ישנם כאלה מפתיעים יותר המכילים מוצרים מיצרנים קטנים או כאלה שהוכנו במאמץ רב ובעבודת יד • וגם: שלושה שפים ענקיים מתאגדים לארוחת חג אחת, וזה לא הכל

המארז של אפרת אנזל, צילום: טל סיון ציפורין

שפע פרסומים, מבצעים ואפשרויות של "מתנות לחג", קולינריות ולא, מוצעות לנו בכל פינה ובכל אמצעי. אפשר להסתפק בשלל המוצרים המוצעים לנו על ידי המקומות המוכרים והקבועים, אך כדאי בכל זאת להשקיע תשומת לב יתרה בבחירת מתנות שיש עמן כוונה, בעלות אימרה ואג'נדה. נכון, זה דורש זמן, הבנה והשקעה, אך התחוה שממלאת את הנשמה עם הידיעה כי קנינו משהו ממישהו שיש לו שם, חזון וחלום – וואו, זו תחושה חגיגית ונהדרת.

לפניכם המלצות למארזים של שפים פרטיים, חלקם הגדול פרי עבודת ליקוט מאומצת ומלאת מחשבה של אושיות קולינריות, חלקם ארוחות מוכנות של שפים מפורסמים שהתאגדו כדי לייצר לכם ארוחת חג מפוארת, אחרים מפתיעים במקוריותם. בקיצור, יש פה הכל, רק תבחרו.

עוד בנושא:
מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם
סמארטפונים בצד: ספרי הקולינריה החדשים שאסור לכם לפספס
מתנות ומארזים חגיגיים לשנה החדשה
מאיפה קונים אוכל מוכן לחג?
עתידות: תקופת החגים הולכת להיות מתוקה במיוחד

המארז האולמפי של דואה לוי

השפית הססגונית והנפלאה, נועה לוי, ממשיכה לחדש ולרגש תחת המותג הפרטי שלה ״דואה לוי״. לוי שינתה מסלול ודרך והחלה חוקרת לעומק עשייה מסורתית וטכניקות בישול ושימור עתיקות. ההתנסות, התהייה, טעייה וטעימה הפכו את לוי לאחת היוצרות המסקרנות של הניו אייג׳ הקולינארי הישראלי. בלוי פועם לב בר קיימא חזק וברור ועשייתה משקפת את מהותה כאישה, כשפית וכיוצרת.
המארזים של דואה לוי מצטיינים במעדנים מקוריים פרי מעשה ידיה, כל חומרי הגלם טבעיים ושילבוי הטעמים מפתיעים וממכרים. באחריות. לכבוד ראש השנה משיקה לוי את ה"מארז האולימפי"-בו כל צנצנת – מדליית זהב.

נמצא בו לבנה קשיו מותססת, סירופ היבסקוס להכנת גזוז, ריבת פובידל, ״דואה״-תערובת תבלינים ואגוזים מצרית, הוט סוס (רוטב חריף) תפוח בדבש, תירס מותסס עם זרעי חרדל שחור וצ׳ילי, סלסה של עגבניות ירוקות מותססות ועשבים, ופסטו טהרן על טהרת עשבי תיבול, שקדים ושמן זית
מחירו המארז: 270 שקלים. לפרטים נוספים

השפית נואה (דואה) לוי, נעמה סגל

הארגז של אנזל – מהדורת ראש השנה

הארגז של אפרת אנזל חוזר במהדורה מתוקה ומיוחדת לקראת חגי תשרי. יש בו מן הסממנים המסורתיים של ראש השנה ועונתו. כל תכולתו היא אסופה של מטעמים ויצירות של יצרנים קטנים מרחבי הארץ והם בסימן תפוח, דבש, רימון, גפן, תמר ועוד.

מלבד לערך הקולינארי, יש בהשקעה דווקא בארגז של אפרת הרבה מעבר לטעם ולצבע. לכל פריט שבארגז יש ערך מוסף ויחדיו כל הטעמים והסגנונות הם שעטנז של קיימות באפיקים שונים; סחר הוגן, מניעת בזבוז מזון, מיחזור, חקלאות מקומית בת קיימא ואף דו קיום.

בארגז נמצא, בין היתר, את מטבל עלי הגפן המפורסם של מסעדת האוזריה והשפית אביבית פריאל, שמוגש לכל שולחן, בתחילת הארוחה, מיום הקמת המסעדה. מהדורה מיוחדת שיוצרה עבור הארגז. נמצא גם עוגיות גבינה אלפינית ותבלינים, מאפיית "עמיתה", שפית מיכל בוטון ושפית אנה שפירו, המאפייה הכי מעניינת ויצירתית בארץ, בשיתוף פעולה עם מחלבת יעקבס, דבש רימונים, "נהרות שם", קרקר יוגורט, סלק וסילאן, משק עפאים, קוקטיילים של המתססה, שמן זית קורטינה, תערובת עשבי תיבול של "תבליני איילת" ועוד שפע של מוצרים מפתיעים ומעניינים.

מחיר ארגז - 430 ש"ח, לא כולל דמי משלוח. לרכישה

המארז של אפרת אנזל, טל סיון ציפורין

המארזים החיפאים של נטאלי וארז גולקו

הצמד הקולינארי שהחייה את הסצינה החיפאית, פועל בעיר בהצלחה יתרה ופועלם משגשג ומרקיע שחקים. מלבד האירועים הפרטיים, הסיורים בשוק של וואדי ניסנאס – מביאים השניים את הטעמים והניחוחות של כור מחצבתם אליכם הביתה. לכבוד ראש השנה יצרו ארז ונטאלי שני מארגזים שונים הנותנים במה מגוונת לפועלם.

הראשון, מארז מתנה ״חיפאי״ לראש השנה (390 ₪), הוא מארז שכולו גאווה חיפאית מקומית. בין היתר נמצא בו מארז חליטות של נטאלי גולקו, כוסות קרקימה, מארז עוגיות לוז, קנקן זכוכית ומיני סוקולנט.

המארז השני, מארז טעמים מהוואדי, מכיל את כל הטעמים והריחות של ואדי ניסנאס שיגיעו עד המטבח שלכם. בארגז נמצא בקלאווה מאיסטנבול, תמרים מנאות סמדר, חלווה משכם, סומק וזעתר של זיאד, סיידר אלכוהולי, קפה טחון, שמן זית, דבש מרמת הגולן, טחינה משכם, עוגיות אושלי, גרנולה וחליטות.

מחיר המארזים, לא כולל משלוח, הוא 450 לגדול ו-320 לקטן
לפרטים ולהזמנות

המארז של ארז ונטאלי גולקו,

הסיורים הקולינרים של סן פלגרינו הופכים לארוחת חג חד פעמית שיכולה להגיע עד אליכם הביתה, וזה טוב כמו שזה נשמע. מדובר בארוחת חג זוגית לראש השנה שתגיע לבית הלקוח בערב החג בלבד, ועל המנות אחראים שלושה שפים, ועוד איזה שפים, חיים כהן, תומר טל וניר מסיקה.
בין שלל המנות בארוחה נמצא חלה וסלטים של חיים כהן, טורטליני עבודת יד במרק חרירה של ניר מסיקה, קולורבי צלוי של תומר טלטנזיה טלה, תבשיל חיטת פארו וגזר, כנאפה ובראוניז בקינוחים ואפילו בונוס מבית חיים כהן: רוטב שקשוקה לבוקר שלמחרת.

מחיר הארוחה 660 שקלים, 600 שקלים לחברי מועדון BLEND . לרכישה

השפים תומר טל, חיים כהן וניר מסיקה

השף הטבעוני עומר טל, מייסד קייטרינג איילה, מציע שלל מנות שף מקיימות ועונתיות לכבוד החג. בין המנות נמצא ריבועי פולנטה אפויה עם קרם תרד ושרי, אינגליש קייק עם קרם כמהין, מוסקה, קציצות טופו ברוטב חריימה חריף, קציצות חלבון אפונה וסויה, פריקי עם עלי גפן ועוד.
https://www.ayalafood.com/

גלילות זוקיני במילוי גבינות אגוזים. שף עומר טל, עומר טל

קיוב קיטשן, מיזם מטבחי הרפאים המשלב את השפים המובילים בארץ, פותח מעדניה חדשה בשם ׳סירים לחגים׳ במסגרתה ניתן להזמין ליום החג או ליום שלפניו סירים עם תבשילים שהכינו השפים ארז קומרובסקי, מאיר אדוני, יוסי שטרית ותומס זוהר

תפריט מעדניית החגים החדשה כולל מספר סירי תבשילים שכל אחד מהם שייך לשף אחר. בהם: סיר טבית של ארז קומרובסקי עם עוף על עצם, אורז בסמטי, עגבניות בשלות, דלורית ובהרט עירקי מבושלים במשך שש שעות בתנור; סנייה כרוב של יוסי שטרית עם שכבות של כרוב וראגו בשר, ציר בקר, דובדבנים מיובשים, צנוברים, ורכז רימונים; שוק אווז ופריקי של מאיר אדוני עם תבשיל חיטה וירקות שורש, תמרינדי, הל, קינמון, אניס ודבש; וסיר קו תאי של תומאס זוהר עם שוקיים של עוף עם טופו בתיבול אסייתי של חמשת התבלינים.

מעדניית ׳סירים לחגים׳ נפתחת להזמנות ב- wolt וב- tabit החל מהתאריך 25.8.21 ועד לתאריך 6.9.21. ניתן לבצע הזמנה מהמעדנייה מראש על מנת לקבלה ביום החג או ביום שלפניו. המנות והסירים מהמעדנייה מגיעים עם הוראות חימום.

מאכלי החג של קיוב קיטשן, יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר